Electra en Uber werken samen voor een groener stadsverkeer

DoorMatthias Hautekiet

11 juli 2024
Laurent Slits en Louis-Charles Mosseray bekrachtigen de nieuwe samenwerking tussen Uber en Electra

Electra en Uber kondigen vandaag hun nieuwe samenwerking aan waarmee ze de overstap naar elektrisch rijden willen versnellen. Op die manier willen beide bijdragen aan minder fossiele uitstoot, wat uiteindelijk iedereen ten goede komt. Zowel Electra als Uber hebben dan ook een duurzamere toekomst voor ogen.

Volgens Electra ligt de samenwerking met Uber ook voor de hand. Grote steden als Antwerpen, Gent of Brussel duwen bestuurders steeds meer richting een elektrische wagens. Brussel verplicht bovendien dat alle nieuwe parkings, zowel publiek, residentieel als bij kantoren, over enkele laadpalen moeten beschikken vanaf 1 januari 2025. In lijn van deze plannen zullen chauffeurs die gebruikmaken van het Uber-platform binnenkort goedkoper kunnen snelladen bij Electra. Bovendien kunnen ze 30 minuten op voorhand een plaats bij een fast charger van Electra reserveren.

Louis-Charles Mosseray, Algemeen Directeur Electra BeNeLux

Chauffeurs die gebruik maken van het Uber platform willen hun werkdag zo efficiënt mogelijk doorbrengen. Dankzij het stedelijke b2b-aanbod van Electra kunnen chauffeurs heel lang blijven rijden en verliezen ze zo weinig mogelijk tijd aan de laadpaal. We helpen chauffeurs die gebruik maken van het Uber-platform om gemakkelijk Electra-laadstations te vinden en maken hen zo het leven gemakkelijker. In een recente enquête van Electra binnen de sector gaven chauffeurs aan dat ze de voorkeur geven aan een betrouwbare oplaaddienst die in de eerste plaats snelladen (89 %), een voordelig tarief (86 %) en oplaadpunten in de buurt (79 %) biedt.  Met dit b2b-aanbod wil Electra gericht inspelen op die vraag.”

Electra en Uber hopen met deze samenwerking ervoor te zorgen dat nog meer chauffeurs de overstap zullen maken naar een elektrische wagen. Op die manier dragen ook zij hun steentje bij tot de elektrificatie van ons land.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!