2024 Portland E-Prix: Jaguar boven in derde vrije training

DoorMatthias Hautekiet

30 juni 2024
Mitch Evans (Jaguar TCS Racing) tijdens de 2024 Portland E-Prix © Formula E / Sam Bagnall

Mitch Evans (Jaguar) zet met 1:08.659 de snelste tijd neer tijdens deze derde en laatste vrije training van de 2024 Portland E-Prix. Zijn teamgenoot Nick Cassidy volgt op 0.044 seconden op plaats twee. Dit is dus opnieuw een goede sessie voor het Britse team.

Foto © Formula E / Sam Bagnall

Mitch Evans lijkt duidelijk revanche te willen nemen na het incident dat hem zijn overwinning kostte gisteren. Ook diens teamgenoot wil vandaag wel op het podium eindigen, nadat hij in de laatste ronde de eerste plek verloor. Jake Hughes (McLaren) zet een derde tijd neer, gevolgd door da Costa (Porsche) en Buemi (Envision). Na de top vijf volgen nog Dan Ticktum (ERT), Norman Nato (Andretti) en Robin Frijns (Envision). Edoardo Mortara (Mahindra) en Sacah Fenestraz (Nissan) ronden de top tien af. Net zoals gisteren lijken de wagens van Stellantis, afgezien deze van Vergne (DS) niet mee te kunnen met het veld. Stoffel Vandoorne (DS) zet namelijk een achttiende tijd neer, terwijl Maserati-rijders Günther en Daruvala slechts een negentiende en 22ste tijd neerzetten.

De rondetijden tijdens deze laatste vrije training van het weekend liggen toch een stuk hoger dan die van de sessies gisteren. Deze hebben echter ook een keerzijde, met meerdere rijders die de apex missen bij bocht één en bocht tien. Dit beloven dus belangrijke bochten te worden tijdens de kwalificaties straks.

Om 18u40 volgt nog een kwalificatie, waarna we om 23u03 de tweede Portland E-Prix van het weekend krijgen.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!