2024 Berlin E-Prix: rijders aan het woord

DoorMatthias Hautekiet

11 mei 2024
Jean-Éric Vergne, Maximilian Günther en Pascal Wehrlein tijdens de 2024 Berlin E-Prix

Dit weekend vindt in Berlijn de negende en tiende manche van het ABB FIA Formula E Wereldkampioenschap plaats. Met de eerste helft van het seizoen al verreden, liggen er heel wat belangrijke punten op tafel. Voorafgaand aan deze E-Prix blikken Jean-Éric Vergne (DS), Pascal Wehrlein (Porsche), Maximilian Günther (Maserati) en Paul Aron (Envision) vooruit op hun weekend.

Pascal Wehrlein – 1e plaats (102 punten)

“Ik kijk ongelooflijk uit naar dit race-weekend. Wel rust er extra druk op mijn schouders, gezien dit een thuis-race is voor mezelf en het team. Het is al een sterk seizoen geweest voor ons, maar er liggen nog heel wat belangrijke races voor ons. Dat ik nu bovenaan het klassement sta, is mooi meegenomen, maar we moeten dit ook kunnen volhouden tot het einde van het seizoen.”

Maximilian Günther – 6e plaats (65 punten)

“Ik ben erg blij om hier in Berlijn te zijn. Voor het tweede weekend op rij is dit een thuis-race voor me. Het voelt dan ook goed om voor zoveel fans mij te kunnen bewijzen. Bovendien is het fijn dat de lay-out opnieuw is aangepast. Er zijn nog altijd veel inhaalmogelijkheden, maar het track is op sommige punten toch wat smaller geworden. Het zal dus een uitdagende, maar vooral strategische race worden.”

Jean-Éric Vergne – 7e plaats (65 punten)

“Eerst en vooral vind ik het jammer dat ik niet kan deelnemen het FIA WEC-event in Spa dit weekend. Ik zal mijn teamgenoten missen, maar ze zullen ongetwijfeld goed werk leveren. Desondanks ben ik toch blij hier in Berlijn te zijn. Het is een stad waar het team de afgelopen seizoenen best competitief was. Het zal vooral belangrijk worden om goed te kwalificeren en daarna de finish te halen, het liefst zo hoog mogelijk. De races verlopen dit jaar erg agressief, we moeten er dus vooral voor zorgen dat we uit de problemen blijven.”

Paul Aron – 24e plaats (0 punten)

“Het is voor mij een heel speciaal weekend. Ik ben dan ook erg blij dat ik de kans krijg om hier in Berlijn mijn Formula E debuut te maken. Bovendien speelt het in mijn voordeel dat we hier twee races na elkaar rijden. Voor de race op zaterdag kan ik dus de wagen en het race format wat gewoon worden, waarna ik op zondag misschien zelf punten kan scoren. Al zal dat niet eenvoudig worden gezien dit een heel erg complex kampioenschap is. Gelukkig heb ik al ervaring met de wagen dankzij de Rookie Test in Misano enkele weken geleden.”

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!