2024 Berlin E-Prix: Günther snelste tijdens FP2

DoorMatthias Hautekiet

11 mei 2024
Maximilian Günther (Maserati), de snelste rijder tijdens de tweede vrije training van de 2024 Berlijn E-Prix

Maximilian Günther (Maserati) zet de snelste tijd neer tijdens de tweede vrije training van deze Berlijn E-Prix. De Duitser wil duidelijk zijn kunnen laten zien tijdens voor de vele fans die dit weekend naar het circuit zullen afzakken. De tweede tijd wordt neergezet voor Lucas di Grassi (Abt Cupra) gevolgd door Pascal Wehrlein (Porsche) op plaats drie.

Aan de start van de sessie zijn het di Grassi, Günther en Mortara die als eerste een mooie tijd weten neer te zetten. De Est weet zijn tijd echter niet meer te verbeteren en eindigt zo op de twintigste plaats. Mortara zet een vierde tijd neer. Hij is zo amper acht duizendsten van een seconde sneller dan Jean-Éric Vergne (DS) die dus vijfde wordt. Na hem volgen Nick Cassidy (Jaguar), Oliver Rowland (Nissan) en Norman Nato (Andretti) op plaats zes, zeven en acht. Stoffel Vandoorne (DS) zet een mooie 1:02.430 neer en eindigt hiermee op de negende plaats. De tijd van de Rumbekenaar is amper 0,253 seconden trager dan die van Günther. Jehan Daruvala rondt voor Maserati de top tien af. De sessie verliep zonder incidenten. Desondanks werd deze kort onderbroken om een losgekomen banner van het track te halen.

Problemen met de batterij

Ondertussen is er ook nog het nieuws dat de maximale tijd voor de attack mode wordt verlaagd. Tijdens een normaal raceweekend moeten de rijders in totaal acht minuten de attack mode gebruiken. Die acht minuten kunnen ze zelf opdelen in twee verschillende activaties (2-6, 4-4, 3-5…). Maar op vraag van Williams Advanced Engineering (WAE) wordt die nu aangepast naar slechts zes minuten voor de race vandaag en vier minuten voor de race op zondag. Een reden wordt er niet gegeven, maar mogelijk kunnen de batterijen het hoge vermogen niet meer leveren voor zo’n lange tijd. Echt verrassend is dit natuurlijk niet, gezien er al het hele seizoen problemen zijn met de batterijen van WAE. Dit kon ook Pascal Wehrlein gisteren persoonlijk ondervinden.

De kwalificaties, die wel eens uitermate belangrijk kunnen worden, starten om 10u20 en zijn live te volgen via Eurosport en RTBF Auvio. Voor de eerste race van het weekend is het wachten tot 15 uur.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!