2024 Berlin E-Prix: da Costa snelste tijdens eerste oefensessie

DoorMatthias Hautekiet

10 mei 2024
Pascal Wehrlein (TAG Heuer Porsche Formula E Team) tijdens de eerste vrije training van de 2024 Berlin E-Prix

Tijdens de eerste vrije training van deze 2024 Berlin E-Prix is het António Félix da Costa (Porsche) die de snelste tijd (1:02.289) neerzet. Sérgio Sette Câmara (ERT) volgt op de tweede plaats met 1:02.417, gevolgd door Stoffel Vandoorne (DS) op plaats drie.

Vandoorne staat enkele ronden bovenaan de tabellen, maar da Costa en Câmara doen het tijdens hun laatste run allemaal net iets sneller. Na Vandoorne vinden we de twee Maserati’s van Maximilian Günther en Jehan Daruvala terug. Nick Cassidy (Jaguar) zet een zesde tijd neer. Vergne (DS) wordt zevende met 1:02.562. Mitch Evans (Jaguar), Dan Ticktum (ERT) en Joel Eriksson (Envision) ronden de top tien af. Paul Aron, die vandaag zijn Formula E debuut maakt, zet een dertiende tijd neer.

Deze eerste vrije training verliep echter niet helemaal volgens plan. Na amper vier minuten gereden te hebben, wordt de sessie alweer stilgelegd. Het is de wagen van Pascal Wehrlein (Porsche) die uitvalt vlak voor bocht vijf. Gezien het rood lampje gaat branden, moet Wehrlein zijn wagen op het circuit achterlaten. De oefensessie ligt hierdoor tien minuten stil, terwijl de marshals alles in het werk stellen om de wagen veilig te takelen. Race Director Scott Elkins beslist om de sessie te verlengen, zodat de verloren tijd toch benut kan worden.

Morgen volgen nog een tweede vrije training om 8 uur, waarna de kwalificaties volgen om iets na 10 uur. De eerste race van het weekend start om 15u03.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!