2024 Monaco E-Prix: Mitch Evans opnieuw snelste tijdens FP2

DoorMatthias Hautekiet

27 april 2024
Mitch Evans (Jaguar), de snelste rijder tijdens de tweede vrije training van de 2024 Monaco E-Prix.

Net zoals tijdens de eerste vrije training deze ochtend is het Mitch Evans die in zijn Jaguar de snelste tijd neerzet. Evans, die de afgelopen drie wedstrijden hier steeds op het podium eindigde, wil duidelijk deze Monaco E-Prix winnen. Ook Robin Frijns (Envision) is deze keer goed wakker en zet met 1:29.650 een goede tijd neer tijdens deze tweede oefensessie in Monaco.

Na hen zijn het de twee Porsches van Pascal Wehrlein en António Félix da Costa die duidelijk heel wat pace meebrengen. Maximilian Günther (Maserati) zet een vijfde tijd neer, gevolgd door Dan Ticktum (ERT) en Oliver Rowland (Nissan) op plaats zes en zeven. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne (DS) zet een achtste tijd neer.

Ondertussen sijpelt ook het nieuws binnen dat Sam Bird niet deelneemt aan de E-Prix deze middag. De McLaren-rijder eindigde de eerste vrije training in de muur en werd onderzocht door de medische staf. Omdat Bird mogelijk een breuk opliep aan zijn hand, werd hij overgebracht naar het ziekenhuis voor verder onderzoek. Reserverijder Taylor Barnard, die in Misano nog de snelste tijd neerzette bij de rookies, valt in.

Om 10u40 starten nog de kwalificaties, waarna 2024 Monaco E-Prix start om iets na 15 uur.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!