2024 Monaco E-Prix: Mitch Evans snelste tijdens eerste vrije training

DoorMatthias Hautekiet

27 april 2024
Mitch Evans (Jaguar) zet de snelste tijd neer tijdens de Eerste Vrije Training van de 2024 Monaco E-Prix

Mitch Evans (Jaguar) zet tijdens de eerste vrije training van deze 2024 Monaco E-Prix de snelste tijd neer. Opvallend, gezien de Kiwi ook vorig jaar hier de snelste was tijdens de eerste sessie van het weekend.

Met een tijd van 1:30.414 is het dus Mitch Evans die voor Jaguar het weekend aan de leiding opent. De tweede tijd is voor Robin Frijns (Envision) en met ook Nick Cassidy (Jaguar) op plaats drie is dit meteen een goede start voor de Jaguar-aandrijflijn. Jake Hughes (McLaren) zet een vierde tijd neer, terwijl zijn teamgenoot Sam Bird zijn McLaren tegen de bandenmuur parkeert in Saint Devote. Het wordt een race tegen de tijd voor het team om de wagen opnieuw klaar te krijgen tegen de volgende sessie. Jake Dennis (Andretti), die nu tweede staat in het klassement, zet de vijfde tijd neer. Terwijl zijn grootste rivaal voor het kampioenschap, Pascal Wehrlein (Porsche) pas een veertiende tijd neerzet. De Porsche-rijder is net trager dan Stoffel Vandoorne (DS) die een dertiende tijd op de klok zet.

De tweede vrije training start om iets na 9u, waarna de kwalificaties te volgen zijn vanaf 10u40. De 2024 Monaco E-Prix start om 15 uur.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!