2024 Misano E-Prix: Taylor Barnard snelste tijdens rookie test

DoorMatthias Hautekiet

12 april 2024
Taylor Barnard (McLaren) zet de snelste tijd neer tijdens de Rookie Test bij de 2024 Misano E-Prix.

Tijdens de Rookie Test in Misano is het Taylor Barnard die de snelste tijd neerzet. Robert Shwartzman (DS) volgt op de tweede plaats, terwijl Zane Maloney (Andretti) de top drie afrondt.

Foto © Momenol Images / Jens Mommens

Het is niet verwonderlijk dat Barnard de snelste tijd neerzet hier in Misano. De Brit was vorig jaar ook al de snelste rookie tijdens de testweek in Valencia en het lijkt erop dat hij aast op een stoeltje in het kampioenschap voor volgend jaar. Met een tijd van 1:18.762, op dit best wel lange circuit, zet hij meteen de toon voor het weekend. De tweede tijd is dan voor voor Robert Schartzman. De DS-rijder zet met 1:18.916 een mooie tweede tijd neer. Zane Maloney rondt met 1:19.346 de top drie af. Tim Tanmitz (Abt Cupra) en Matt Campbell (Porsche) zetten een vierde en vijfde tijd neer.

Bij Jaguar is er dan weer een probleem opgedoken met de #37 wagen van Nick Cassidy. Sheldon van der Linde kreeg halverwege de sessie een “kritische foutmelding” waardoor hij moest vertragen. Van der Linde stuurt de wagen traag richting de pitstraat en rapporteert ondertussen dat hij maar de helft van het vermogen lijkt te hebben. Het is dus te hopen voor Cassidy dat het team het probleem weet op te lossen voor de eerste vrije training later vandaag.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!