OVERZICHT: alle deelnemers aan de Rookie Free Practice in Misano

DoorMatthias Hautekiet

12 april 2024
Rijders line-up voor de Rookie test voor de 2024 Misano E-Prix.

Voorafgaand aan de 2024 Misano E-Prix wordt er nog een Rookie Free Practice gehouden. Dit is een mooie kans voor de teams om jong racetalent kennis te laten maken met elektrisch racen in een Gen3-wagen.

Tijdens een half uur durende vrije training 0 op vrijdag 12 april krijgen beloftes uit de racewereld de kans om kennis te maken met het Formula E kampioenschap. In theorie kan iedereen plaatsnemen in de wagen, zolang ze niet op de deelnemers lijst van het kampioenschap staan. De organisatie draagt de ondersteuning van jong talent hoog in het vaandel en geeft zo rijders de kans om te proeven met een top raceklasse.

Wie rijdt waar?

 • ABT Cupra Formula E Team: Tim Tramnitz
 • Andretti Formula E: Zane Maloney
 • DS Penske: Robert Shartzman
 • Envision Racing: Paul Aron
 • ERT Formula E Team: Mikel Azcona
 • Jaguar TCS Racing: Sheldon van der Linde
 • Mahindra Racing: Jordan King
 • Maserati MSG Racing: Yann Ehrlacher
 • NEOM McLaren Formula E Team: Taylor Barnard
 • Nissan Formula E Teaml: Caio Collet
 • TAG Heuer Porsche Formula E Team: Matt Campbell

Voor sommige rijders is het niet de eerste keer dat ze deelnemen aan een rookie test. Zo is het voor Zane Maloney al de vierder keer dat hij mag proeven van een FE-wagen. Bovendien zal hij ook deelnemen aan de rookie test in Berlijn volgende maand. Ook Jordan King mocht al meerdere keren deelnemen aan een sessie. Voor hem wordt dit trouwens een uiterst belangrijke test. Hij moet in Berlijn namelijk Nyck de Vries vervangen, die verplichtingen heeft tijdens het FIA WEC-event op het circuit van Spa-Francorchamps. Verder is ook Sheldon van der Linde geen onbekende. De Zuid-Afrikaan vorig jaar al mee tijdens de rookie test in Berlijn en zette toen de snelste tijd neer.

De Vrije Training 0 wordt vandaag verreden van 14u30 tot 15 uur, waarna het raceweekend in Misano echt van start gaat. Ook de kampioenschapsrijders komen vandaag nog aan bod tijdens een eerste vrije training om 17 uur. Deze is live te volgen via de Formula E website, YouTube of bij Eurosport.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!