2024 Misano E-Prix: DS Penske topt eerste vrije training

DoorMatthias Hautekiet

12 april 2024
Vergne zet de snelste tijd neer tijdens de eerste vrije training van de 2024 Milano E-Prix.

Het DS Penske Formula E Team zet tijdens de eerste vrije training in Misano de snelste tijden neer. Het is Vergne die met 1:17.546 het veld aanvoert, gevolgd door Vandoorne (1:17.743) op plaats twee. DS trekt dus met een sterke wagen naar de 2024 Misano E-Pix. De derde tijd is voor Jaguar-rijder Nick Cassidy (1:17.907).

Na een eerdere oefensessie voor de rookies, zijn deze keer de 22 rijders het tiende Formula E seizoen aan de buurt voor hun eerste vrije training van deze Italiaanse E-Prix. Deze verliep zonder noemenswaardige incidenten. Wel zoeken heel wat rijders de limieten op van dit nieuwe circuit. Zo eindigen Jake Hughes (McLaren), Jehan Daruvala (Maserati) en Vandoorne in het grind. Wel wisten de drie rijders zelfstandig de grindbak te verlaten, waardoor de sessie gewoon kon doorgaan. Voor Mahindra belooft het dan weer een moeilijk weekend te worden. Zo kon Eduardo Mortara zijn garage niet verlaten door problemen met de wagen, terwijl teamgenoot Nyck de Vries pas halverwege de sessie het track werd opgestuurd.

Stoffel Vandoorne – DS Penske

“De wagen voelt heel erg goed aan. We hebben nog een lang weekend te gaan, maar ik ben alvast positief. De efficiëntie van de wagen speelt voor de race van morgen is misschien wat minder belangrijk . Het zal vooral belangrijk worden om goed te kwalificeren en de eerste paar ronden van peloton-racen goed te doorstaan.”

Aan het einde van de sessie is het dus DS die het veld voorlopig aanvoert. Stoffel Vandoorne zei eerder vandaag dat de DS best performant is, maar dat de wagen gewoon niet efficiënt genoeg is om de sterke pace vol te houden. Het is dus maar de vraag hoe die snelle pace zal uitpakken tijdens de 2024 Misano E-Prix.

De eerste racedag van het weekend wordt morgen klokslag 8 afgetrapt met een tweede vrije training. Iets na 10 uur volgen dan de kwalificaties. De race zelf start om 15 uur.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!