2024 Misano E-Prix: Vergne ook tijdens tweede vrije training bovenaan

DoorMatthias Hautekiet

13 april 2024
Jean-Éric Vergne (DS Penske) tijdens de tweede vrije training van de 2024 Misano E-Prix, ABB FIA Formula E © Momenol Images / Jens Mommens

Ook tijdens de tweede vrije training van deze 2024 Misano E-Prix is het Jean-Éric Vergne die de snelste tijd neerzet. Met een tijd van 1:17.482 is de DS-rijder bovendien nog een stuk sneller dan gisteren. Jake Hughes (McLaren) volgt op twee honderdsten, terwijl Sébastien Buemi (Envision) de derde tijd neerzet (1:17.583).

Deze tweede oefensessie van het weekend verliep een stuk chaotischer dan die van gisteren. Na amper tien minuten gereden te hebben, kwam Sérgio Sette Câmara (ERT) tot stilstand in bocht negen. De Braziliaan probeerde zijn wagen nog te herstarten, maar moest uiteindelijk richting de pitstraat gesleept worden. Door het incident werd de sessie met vijf minuten verlengd. In de slotseconden van deze training volgde nog een incident tussen Sam Bird (McLaren) en Nick Cassidy (Jaguar). De McLaren-rijder reed traag over het circuit waardoor Cassidy, die nog bezig was aan een getimede ronde, genoodzaakt was om het gras op te zoeken. Door het natte gras schoot Nick rechtdoor de grindbak in, waarna hij tegen de vangrail tot stilstand komt. De stewards openden meteen een onderzoek naar het incident, terwijl Cassidy furieus klinkt over de boordradio: “Je houdt me voor de gek! Ik ben net in de vangrail gereden door die McLaren! Dat verdient zo’n zware penalty“.

Track limits

De FIA bekijkt deze E-Prix trouwens van heel dicht bij dit weekend. Zo werden er gisteren al 24 rondetijden geschrapt voor het overschrijden van de track limits en dat zal vandaag zeker niet anders zijn. Tijdens deze tweede vrije training zijn er al 17 tijden geschrapt. Vooral Jake Dennis (Andretti) lijkt moeite te hebben om binnen de lijnen te blijven. Dennis lijkt constant in gevecht met de wagen en heeft moeite om af te remmen zonder te blokkeren.

Tenslotte is het met Vergne op kop en Vandoorne op P5 (1:17.761) alvast een goede start van het weekend. En ook Jaguar mag tevreden zijn, met Buemi op P3, Cassidy op P4, Mitch Evans (Jaguar) op P6 en Robin Frijns (Envision) op P7.

De kwalificatie voor de 2024 Misano E-Prix start om 10u20, waarna de race zelf om 15u03 zal starten. Beide sessies zijn te volgen via RTBF Auvio en bij Eurosport.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!