Polestar stelt op 23 april eerste smartphone voor

DoorMatthias Hautekiet

17 april 2024
Polestar Phone

Vorig jaar stelde smartphonebouwer Xiaomi hun eerste elektrische wagen voor. Dit jaar doet EV-bouwer Polestar het omgekeerde. Op 23 april lanceert het merk namelijk hun eerste smartphone: de Polestar Phone. Het minimalistische toestel is gebaseerd op de Chinese Meizu 21 Pro.

Foto © Polestar

Tegenwoordig kunnen we de smartphone niet meer wegdenken uit ons leven, velen voelen een constante druk om altijd en overal bereikbaar te zijn of willen net niets missen van wat er gebeurt in de digitale wereld. Daarnaast kun je bij steeds meer merken je smartphone gebruiken als digitale sleutel voor je (elektrische) wagen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Polestar een eigen toestel op de markt brengt. Nuja, een eigen toestel is dit eigenlijk niet. De Polestar Phone, die op 23 april wordt voorgesteld, is onderhuids een Meizu 21 Pro. Veel details wil de auto-/ smartphonebouwer echter nog niet kwijt over zijn nieuwste product. Wel weten we dat het een echte AI-telefoon moet worden, met een minimalistisch design. Bovendien is alles rondom deze Phone ontwikkeld met duurzaamheid in het achterhoofd. Zo zijn de verpakking en het bijhorende hoesje gemaakt van milieuvriendelijke materialen.

High end smartphone

De Polestar Phone moet alvast de high-end smartphone gebruiken aan spreken. Zo beschikt hij over een oled-scherm van 6,79″ met een beeldratio van 21:9. Binnenin wordt Qualcomm’s Snapdragon 8 Gen 3-chipset, die we al kennen van bijvoorbeeld de OnePlus 12, waardoor deze meteen ook geschikt is om heel wat AI-toepassingen te draaien. Over het geheugen geeft Polestar nog niets vrij. Maar als we uitgaan dat dit hetzelfde is als bij de Meizu 21 Pro, zullen de volgende versies aangeboden worden: 256 GB met 12 GB RAM of 16 GB RAM met 512 GB of 1 TB aan geheugen. De batterij van 5.050 mAh is snel opgeladen dankzij een vermogen van 80 W. Hier en daar circuleren al filmpjes waar het toestel in al zijn glorie al te zien is. Hieruit kunnen we afleiden dat deze met 3 camera’s komt. Een f/1.9 50 MP-hoofdlens, een f/2.0 10 MP-telelens en een f/2.4 13 MP-groothoeklens. De Polestar Phone wordt geleverd met een eigen software: Polestar OS. Of deze ook in België te koop zal zijn, is voorlopig niet geweten. Meer details volgen bij de lancering op 23 april.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!