XPENG komt naar Belux dankzij Hedin Automotive

DoorMatthias Hautekiet

18 april 2024
XPENG P7 Hedin Automotive © XPENG

Steeds meer Chinese producenten van elektrische wagen lonken naar Europa en daar is XPENG geen uitzondering in. De aanbieder van luxewagens voor een “betaalbare” prijs gaat hiervoor een samenwerking aan met Hedin Automotive, die actief is in België en Luxemburg.

Foto © XPENG

Heding Automotive verkoopt met BYD Trucks, Dodge, Hongqi, INEOS, Lexus, Mazda, Mercedes, RAM, Smart en Toyota vandaag al tien verschillende merken in ons land. Daar komt met XPENG dus nog een elfde merk bij. Voor de lancering van de Chinese aanbieder van EV’s worden twee modellen meegebracht: de P7 en de G9. Die eerste is een luxueuze sedan met een bereik van 576 kilometer (WLTP). Deze wordt naast een standaard model ook uitgebracht in een Wing Edition met vleugeldeuren. De G9 is dan weer een grote SUV met een bereik van 570 kilomter (WLTP). Bovendien kan hij dankzij een 800 V-platform snelladen aan een vermogen van 300 kW. Met een gemiddeld laadvermogen van 224 kW DC is de wagen in amper 18 minuten van 10% naar 80% geladen.

Met deze lancering in België en het Groothertogdom Luxemburg zet XPENG zijn Europese offensief voort. De nieuwe modellen moeten nog voor eind juni in de showrooms in Antwerpen, Brussel, Gent en Maldegem staan.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!