KIA EV9 wint twee maal tijdens World Car Awards 2024

DoorMatthias Hautekiet

1 april 2024
De KIA EV9 wint de prestigieuze World Car of the Year 2024 Award.

Dat de KIA EV9 een populaire wagen is, valt niet te ontkennen. KIA’s grote elektrische SUV duikt steeds vaker op in het straatbeeld en behaalde een dubbele overwinning tijdens de World Car Awards 2024.

Begin dit jaar werd de Renault Scenic E-Tech electric in Europa verkozen tot Car of the Year 2024. Daarnaast is er natuurlijk ook nog een World Car Award voor de beste wagen wereldwijd. Deze prestigieuze prijs wordt naar gewoonte uitgereikt tijdens de New York International Auto Show, waar een 100-tal internationale journalisten de winnaar bepalen. Waar vorig jaar nog zustermerk Hyundai ging lopen met de titels voor World Car of the Year en World Electric Vehicle, is het in 2024 de buurt aan KIA. Tijdens de awardshow is de KIA EV9 verkozen tot beste wagen van 2024. De BYD Seal en de Volvo EX30 behaalden de tweede en derde plaats. Bovendien is de wagen ook verkozen tot beste elektrische wagen van het jaar. Vooral het innovatieve design, het ruime interieur en de scherpe prijs dragen mee bij aan deze bijzondere prestatie.

Het is ondertussen al de vijfde keer dat KIA in de prijzen valt tijdens de World Car Awards. Zo was de KIA Telluride al de beste wagen uit 2020 en werd de KIA Zoul EV uitgeroepen tot World Urban Car in 2020. In 2023 was de KIA EV6 GT dan weer de beste performance wagen.

Nog meer winnaars

KIA is natuurlijk niet het enige merk dat in de prijzen valt tijdens de World Car Awards 2024. Zo mag de elektrische BMW i5 en de ICE BMW 5-reeks zich de titel van World Luxury Car toe-eigenen. BMW won het in deze categorie van de Mercedes-Benz E-klasse en de elektrische Mercedes EQE SUV. De Volvo EX30 werd dan weer uitgeroepen tot World Urban Car 2024. Een keuze die ook wij volledig begrijpen na onze test enkele weken terug. Bovendien valt ook Hyundai dit jaar in de prijzen. Zo is de Ioniq 5 N verkozen tot World Performance Car, waarmee hij meer punten wist te scoren dan de BMW M2 of de BMW XM.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!