Renault Scenic E-Tech electric gekroond tot Car of the Year 2024

DoorMatthias Hautekiet

27 februari 2024
De Renault Scénic E-Tech Electric wint de prestigieuze Car of the Year 2024 titel.

De Renault Scenic E-Tech electric heeft de felbegeerde titel van Car of The Year 2024 in de wacht gesleept. De verkiezing, gehouden op de Autoshow van Genève, zet de Renault Scenic E-Tech Electric in de schijnwerpers. Een erkenning die als een kroonjuweel in de auto-industrie wordt beschouwd.

Een panel van 59 deskundige Europese autojournalisten, uit 22 verschillende landen, heeft de taak op zich genomen om de beste nieuwe auto te kiezen. Na het zorgvuldig testen en evalueren van 28 nieuwkomers, staat de Renault Scenic E-Tech Electric bovenaan hun lijst. De wagen scoorde 329 punten. Deze score stelt we wagen in staat om de concurrentie, waaronder zes andere finalisten zoals de BMW 5 Serie en de Volvo EX30, achter zich te laten.

Renault’s zevende zege

Dit is niet de eerste keer dat Renault hoge ogen gooit in deze competitie. Het merk heeft nu voor de zevende keer deze onderscheiding in ontvangst genomen. De Renault 16 (1966), 9 (1982), Clio (1997), Scénic (1997), Mégane (2003), en opnieuw de Clio (2006) zijn de voorgaande winnaars die hebben bijgedragen aan de rijke geschiedenis van het merk in deze verkiezing.

Fabrice Cambolive, CEO van Renault

“Het winnen van de Car of the Year-verkiezing maakt iedereen bijzonder trots bij Renault Group en het merk Renault. Deze erkenning laat zien dat we de juiste keuzes hebben gemaakt: baanbrekende actieradius, een uitnodigend en ruim interieur en dat alles met een minimale ecologische voetafdruk! Voeg daar rijplezier en ‘voiture à vivre’-uitrustingen aan toe, zoals het nieuwe Solarbay-panoramadak en de nieuwste generatie van het OpenR Link-systeem met geïntegreerde Google-functies, en de Renault Scenic E-Tech electric heeft alles in huis voor een goede positie in de Europese EV-markt.”

Een nieuwe definitie van de familieauto

De Renault Scenic E-Tech Electric is ontworpen op het AmpR-medium-platform en zet een nieuwe standaard voor het C-segment van gezinsauto’s. Met een focus op veelzijdigheid biedt het voertuig een compromisloze ervaring. Of het nu gaat om stedelijke ritten of lange reizen. De elektrische aandrijving zorgt voor nul lokale emissies, terwijl de auto toch een aanzienlijk gewicht van slechts 1.790 kg behoudt.

Prijs en verkrijgbaarheid

Met de verwachte levering in het voorjaar van 2024, zal de nieuwe Renault Scenic E-Tech Electric beschikbaar zijn vanaf € 42.470. In ruil krijg je het evolution comfort model met een 60 kWh-batterij. Voor de long range variant met een 87 kWh-batterij, starten de prijzen bij € 47.970,-.

De bekroning van de Renault Scenic E-Tech Electric als Car of the Year 2024 markeert een significante mijlpaal voor Renault. Daarnaast versterkt het zijn positie in de snel evoluerende Europese markt voor elektrische voertuigen. Met zijn geavanceerde technologie, comfort en toewijding aan duurzaamheid is de Renault Scenic E-Tech Electric klaar om het hart van vele Europese consumenten te veroveren.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!