BMW 5 Reeks Touring, nu ook elektrisch

DoorMatthias Hautekiet

7 februari 2024
BMW i5 Touring xDrive.

De tijdloze BMW 5 Reeks Touring gaat een nieuw tijdperk in. Bij de start van wat al de zesde modelgeneratie is van de Touring, is de 5 reeks voor het eerst beschikbaar in een elektrische variant: de BMW i5 Touring.

De nieuwe BMW 5 Reeks Touring is weer wat groter geworden. In vergelijking met zijn voorganger is hij 97 millimeter langer (5.060 millimeter), 32 millimeter breder (1.900 millimeter) en 17 millimeter hoger (1.515 millimeter). Dat zorgt natuurlijk ook voor een grotere interieurruimte. De koffer heeft nu een inhoud van 570 liter of 1.700 liter met de achterbank plat. Verder kreeg de wagen nu een moderne interpretatie van de dubbele koplampen en de iconische BMW-grille. Het kleurenpalet omvat drie BMW Individual-kleuren. Het nieuwe model staat standaard op lichtmetalen velgen van 18″ en 19″.

Een elektrische Touring

In een wereld waar de meeste elektrische wagens een SUV zijn, is een Touring-model meer dan welkom. Menig chauffeurs zijn geen fan van al die SUV’s en zitten ongeduldig te wachten op een premium elektrische Touring. De BMW i5 Touring is meteen beschikbaar in twee varianten. De BMW i5 M60 xDrive Touring beschikt over twee elektromotoren die samen 442 kW (601 pk) leveren. Met de M Launch Control of M Sport Boost actief beschikt de wagen over 820 Nm aan koppel. Deze topversie sprint in 3,9 seconden van 0 naar 100 km/u. Volgens de WLTP-norm ligt het verbruik rond 20,8 kWh/100km.

De tweede modelversie, de BMW i5 eDrive40 Touring, beschikt over slechts één elektromotor op de achteras. Deze levert een maximumvermogen van 250 kW (340 pk) en biedt een maximumkoppel van 430 Nm. Hij verbruikt zo’n 19,3 kWh en sprint van 0 naar 100 km/u in 6,1 seconden. Beide modellen beschikken over een batterij met een bruikbare inhoud van 81,2 kWh. Het krachtigste model kan zo’n 445-506 kilometer afleggen op één lading, terwijl dat 483-560 kilometer is voor de eDrive40. AC-laden kan aan 11 kW (standaard) of 22 kW (optioneel). DC-laden is mogelijk aan een maximaal vermogen van 205 kW.

De BMW i5 eDrive40 Touring is beschikbaar vanaf 76.622 euro. Voor de i5 M60 xDrive tel je minstens 110.477 euro neer.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!