Abarth toont de nieuwe Abarth 600e aan het publiek

DoorJens Mommens

8 februari 2024

De nieuwe Abarth 600e is bezig met de laatste tests en maakt zijn eerste publieke verschijning in Milaan, waar deze dagen opnames gepland zijn voor zijn nieuwe reclame. Klaar, spannend, gespierd en agressief, zijn eerste foto onthult meteen de “duivelse” essentie van de Abarth 600e Scorpionissima lanceerversie, die in een gelimiteerde oplage van 1.949 stuks zal worden geproduceerd.

Gemaakt om de fans van het merk sprakeloos te maken, is het Scorpionissima model gebaseerd op drie hoofdkenmerken: een ontwerp om maximale prestaties te bereiken, een carrosseriestructuur om het de krachtigste Abarth ooit te maken, en een competitieve geest om de liefhebbers van motoren aan te trekken. Dankzij zijn volgeladen uitrusting zal de nieuwe Abarth 600e de motorfanaten kunnen opwinden, en hen de mogelijkheid geven om veilig te rijden zonder af te zien van de gemene en gespierde look van hun auto.

Uitgerust met 240 pk, is de nieuwe Abarth 600e Scorpionissima fel competitief en krachtig. Er is nog nooit een krachtigere Abarth geweest. Bovendien bewijst de uitrusting van deze nieuwe Abarth dat prestaties de mantra zijn die de Abarth-ingenieurs inspireerde. Gemaakt om uniek te zijn in het veld van elektrische auto’s, zal de Abarth 600e beschikken over een mechanisch sperdifferentieel dat een uitstekende rijstabiliteit, verbeterde wegligging en tractie garandeert.

De uitzonderlijke prestaties van het sperdifferentieel brengen de auto naar nieuwe hoogten, vooral in combinatie met zijn hoogwaardige banden die gezamenlijk ontwikkeld zijn met de leverancier voor de Formule E om maximale grip te verzekeren en uitstekende race-dynamiek te garanderen in alle soorten omstandigheden. Een harmonisch evenwicht wordt bereikt door prestaties en beperkte weerstand te balanceren, waardoor een verbeterd bereik in een elektrisch voertuig wordt verzekerd.

Vanaf de buitenkant is het duidelijk een Abarth! De exclusieve Hypnotic Purple, de lanceerkleur geïnspireerd door het hypnotische effect na een lekke band, benadrukt zijn agressiviteit, terwijl de aerodynamische achtervleugel ontworpen is om de prestaties te maximaliseren. Het beschikt ook over een grote voetafdruk, brede wielen, een laag profiel, en 20-inch wielen ontworpen om een uitgebreid remsysteem te accommoderen. Bovendien zal de nieuwe Abarth 600e Scorpionissima geleverd worden met een echtheidscertificaat. En natuurlijk is er nog meer te komen. Blijf op de hoogte.

Abarth’s doel – om het gewone in het buitengewone te veranderen – is opnieuw bereikt met het meest uitdagende, maar presterende project dat in de afgelopen jaren is ontwikkeld. Het nieuwe juweel in Abarth’s huis is een combinatie van kennis, traditie, innovatie en prestaties die voortkomen uit verschillende expertise en partnerschappen.

DoorJens Mommens

Jens Mommens is een autosportfotograaf met een voorliefde voor Formule E. Hij test regelmatig nieuwe wagens en deelt zijn ervaringen met zijn lezers. Hij is ook een liefhebber van technologie, gaming en smartphones. Hij volgt de laatste trends en innovaties op de voet.

error: Piraterij is een misdrijf!