Stoffel Vandoorne en Jean-Éric Vergne reageren na Sao Paulo E-Prix

DoorMatthias Hautekiet

16 maart 2024
Stoffel Vandoorne en Jean-Éric Vergne (DS Penske) reageren na een teleurstellende Sao Paulo E-Prix © DS Performance

De Sao Paulo E-Prix startte op een hoogtepunt voor het DS Penske Team. Stoffel Vandoorne reed een heel goede kwalificatie en miste de polepositie op 2 duizendsten (0,002) van een seconde. Ook zijn teamgenoot Jean-Éric Vergne reed een goede kwalificatie en startte de race vanaf p3. Tijdens de race bleek echter al snel dat de strategie van het team misschien niet de beste was. Bovendien verloren beide rijders het nut van hun tweede attack mode door een safety car. JEV finisht uiteindelijk als zevende, gevolgd door Vandoorne op plaats acht. Ontdek hier wat de rijders zelf vonden van hun race.

Foto © DS Performance

Stoffel Vandoorne

“Het is een lastige dag voor het team. Het feit dat ik op twee duizendsten van een seconde naast de polepositie greep was een enorme opsteker voor het team. Het bewijst dat we kunnen strijden voor de overwinning. Om dan te finishen op plaats zeven en acht is teleurstellend, zeker gezien we gestart zijn vanaf de eerste rij. Het doet vooral pijn dat we niet meer punten konden scoren. We moeten nu onze wedstrijd goed analyseren en vooral eens goed naar onze strategie kijken. We hebben nog veel te leren, maar we moten ook met opgegeven hoofd naar de volgende race in Tokyo trekken. Gelukkig helpen de goede kwalificaties van dit seizoen. Dat zorgt voor veel zelfvertrouwen.”

Jean-Éric Vergne

“Ik ben enorm teleurgesteld na deze race. Uiteraard hadden we meer verwacht van de race, gezien we als tweede en derde zijn gestart. Onze strategie was misschien niet de beste. Desondanks blijf ik positief. Zowel Stoffel als ikzelf reden een zeer goede kwalificatie en we wisten ondanks de moeilijkheden toch nog punten te scoren met beide wagens. Nu moeten we ons volledig focussen op Japan en ons daar opnieuw bewijzen.”

Hieronder kunt u alvast nog eens de race herbeleven.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!