De Mini Aceman voor het eerst in beeld

DoorMatthias Hautekiet

14 maart 2024
De nieuwe elektrische MINI Aceman

Mini introduceert binnenkort een nieuw model in het segment van compacte SUV’s: de Mini Aceman, een volledig elektrische voertuigoptie die een alternatief biedt onder de grotere Countryman. Dit model illustreert Mini’s inzet voor elektrificatie en benadrukt de focus van het merk op het bieden van elektrische mobiliteitsoplossingen.

Vorige maand maakte MINI bekend dat de nieuwe Aceman zijn laatste testen succesvol had afgerond. Nu is de wagen dus ook voor het eerst te zien. Het model onderscheidt zich van de Countryman door uitsluitend als EV aangeboden te worden. Dit weerspiegelt de toenemende vraag naar en het belang van elektrische voertuigen in het huidige klimaat van milieubewustzijn.

De details van de MINI Aceman

Het ontwerp van de Mini Aceman houdt vast aan de kenmerkende stijl van het merk, terwijl het een compactere optie biedt in de SUV-categorie. Met afmetingen van 4,08 meter in lengte, 1,75 meter in breedte, en 1,52 meter in hoogte biedt de Aceman een evenwicht tussen de behendigheid die nodig is in stedelijke omgevingen en het comfort van een SUV. De technische aspecten van de Aceman zijn vergelijkbaar met die van de elektrische driedeurs Cooper E, met accupakketten die een actieradius van ongeveer 300 tot 400 kilometer mogelijk maken. De Aceman is beschikbaar in twee versies: een standaard model en een sportievere S variant, met vermogens van respectievelijk 135 kW (184 pk) en 160 kW (218 pk).

Voorstelling tijdens Beijing Autoshow

De onthulling van de Mini Aceman staat gepland voor de autoshow van Beijing in april. Deze introductie is een indicatie van Mini’s toekomstvisie op elektrische mobiliteit en het aanbod van compacte SUV’s binnen het elektrische voertuigsegment.

Door uitsluitend als EV beschikbaar te zijn, speelt de Mini Aceman in op de groeiende vraag naar milieuvriendelijke voertuigopties en toont het Mini’s betrokkenheid bij het ontwikkelen van duurzame mobiliteitsoplossingen. Het model vertegenwoordigt een stap voorwaarts in de evolutie van het merk naar een volledig geëlektrificeerd aanbod.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!