Laatste testen MINI Aceman succesvol afgerond

DoorMatthias Hautekiet

1 februari 2024
De nieuwe MINI Aceman.

Binnen enkele maanden wordt de MINI Aceman voor het eerst aan het publiek voorgesteld. De wagen is uitsluitend verkrijgbaar met een volledig elektrische aandrijflijn. Met zijn wendbare rijdynamiek en merktypische proporties combineert het crossover-model de kenmerken van de twee meest succesvolle MINI modellen, de MINI Cooper en de MINI Countryman, tot een nieuw voertuigconcept.

Onderweg naar de serieproductie moet deze nieuwe EV zich momenteel bewijzen onder extreem hoge temperaturen op zanderige woestijnwegen. De MINI Aceman neemt de positie in tussen de MINI Cooper en de MINI Countryman. Het derde stand-alone model in de nieuwe volledig elektrische MINI familie is uitgerust met vier deuren en een grote achterklep. Het interieur is geschikt voor vijf passagiers.

Stefanie Wurst, hoofd van MINI

“De volledig elektrische MINI Aceman biedt nieuwe mogelijkheden voor klanten die een kleinere crossover willen dan onze succesvolle MINI Countryman. De consequente elektrificatie van ons productportfolio maakt een duidelijk statement over de toekomst van het merk MINI.”

Getest onder extreme omstandigheden

Nadat de MINI Aceman al met succes tests op de poolcirkel heeft doorstaan, wordt de crossover nu in de woestijn in fel zonlicht en hitte aan zijn laatste tests onderworpen. Naast klassieke kenmerken als rijdynamiek en rijcomfort richt het testteam zich op de veeleisende aspecten van een elektrisch voertuig. Hierbij worden de airconditioning, het opladen en koelen van de batterij en de aandrijving intensief getest tot 50° Celsius in stoffig woestijnzand.

Volledig elektrisch en efficiënt

De nieuwe MINI Aceman zal alleen volledig elektrisch verkrijgbaar zijn. De accu heeft een capaciteit van 54,2 kWh, waarmee een verwacht bereik van 250 kilomter mogelijk moet zijn. Dankzij het puur elektrische aandrijfconcept neemt de wendbare MINI cross-over weinig ruimte in op de weg. Daarboven biedt hij een hoge mate van comfort en veelzijdigheid. Het design van het nieue model is in lijn met het basisprincipe van het merk: veel binnenruimte en zo klein mogelijke buitenafmetingen, wendbare rijeigenschappen en efficiëntie. Hierachter schuilt het functionele two-box design met korte overhangen. Dit creëert maximale ruimte voor vijf passagiers en bagage op een minimaal vloeroppervlak.

Op 24 april wordt de MINI Aceman voorgesteld aan het grote publiek tijdens Auto China, ook wel de Beijing Motor Show genoemd. Over de prijs is het nog even gissen, maar we verwachten dat deze tussen de 35.000 en 40.000 euro zal liggen.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!