Daar is hij eindelijk: de nieuwe Lancia Ypsilon

DoorMatthias Hautekiet

5 februari 2024
2024 Lancia Ypsilon

Na enkele jaren afwezigheid is Lancia terug. Gisteren stelde het hun allereerste elektrische wagen voor, de Lancia Ypsilon. Hiermee maakt het merk een heuse doorstart met als doel de elektrische premium-markt te veroveren.

Normaal gezien zou de Lancia Ypsilon pas over enkele dagen voorgesteld worden, maar verschillende lekken op het internet dwongen Stellantis om de voorstelling te vervroegen. Op de eerste foto’s valt meteen op dat Lancia zichzelf een nieuwe identiteit heeft aangemeten. De doorlopende lijn net onder de motorkap en de nieuwe ronde achterlichten plaveien de weg naar een nieuwe elektrische toekomst voor het merk. Maar waar de wagen echt in uitblinkt, is zijn knappe interieur. De voorgestelde configuratie is die van de Limited Edition Cassina, beperkt tot 1.906 exemplaren. Dat aantal is een referentie naar het jaar waarin de Italiaanse autoconstructeur werd opgericht.

Op het eerste zicht lijkt het infotainment systeem van de Lancia Ypsilon wat weg te hebben van een Peugeot of een Opel, maar daar stopt enige gelijkenis ook. Wat direct opvalt, is het ’tafeltje’ dat uitsteekt uit dashboard met de oplaadpad voor je smartphone. Dus geen weggemoffelde laadpad ergens in de middenconsole. Verder oogt de wagen premium dankzij de blauwe fluwelen bekleding. Lancia trok alles uit de kans om het Italiaanse vakmanschap tentoon te stellen.

Voor verdere details is het nog wachten tot 14 februari, wanneer de Lancia Ypsilon officieel wordt voorgesteld. Wel weten we al dat de wagen zo’n 400 kilometer op één lading zou moeten halen.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!