Easee Charge Lite EV-lader nu beschikbaar in België

DoorJens Mommens

6 februari 2024

De nieuwe Charge Lite-thuislader van Easee, de fabrikant van laadoplossingen uit Noorwegen, is nu officieel verkrijgbaar in België. Easee heeft deze nieuwe productlijn ontworpen dankzij de input van partners en meer dan 60 miljoen laadsessies. Hierdoor is de Charge Lite de meest toegankelijke lader in het assortiment van Easee. De eerder aangekondigde Charge Core en Charge Max verschijnen later dit jaar op de Belgische markt. Easee voldoet hiermee aan de behoefte van elke EV-rijder: van eenpersoons EV-huishoudens tot appartementencomplexen en parkeergarages van kantoren.

De Easee Charge Lite is erg gebruiksvriendelijk en het laadproces is gemakkelijk in te stellen en te volgen via de bijbehorende app. Daarbij is de lader toekomstbestendig, met laadsnelheden tot 11 kW op een 3-fase-stroomvoorziening of tot 7,4 kW op een 1-fase-stroomvoorziening. Dit maakt de Charge Lite één van de krachtigste 1-fase-laders die momenteel beschikbaar zijn op de Belgische markt. Met de Charge Lite hoopt Easee de transitie naar elektrische auto’s voor consumenten aantrekkelijker te maken.

Volgens Scandinavisch ontwerp

De thuislader heeft het installatie- en gebruiksgemak en strakke Scandinavische ontwerp waar de Easee-laders bekend om staan. Ook is de autolader gebouwd om zelfs de zwaarste weersomstandigheden te trotseren. De lader ondersteunt alle EV’s, fasen, elektriciteitsnetten – en in combinatie met de Easee Equalizer ook alle energiemeters. De Equalizer is een apparaat waarmee je de beschikbare energie in je huis en van je zonnepanelen of thuisbatterij optimaal kan inzetten voor het laden. Gebruikers hoeven zich dus geen zorgen te maken over compatibiliteit als ze van EV veranderen of hun elektrische systeem thuis aanpassen.

De Easee Charge Lite is de eerste lader van de nieuwe productlijn van Easee. Deze lijn is ontworpen op basis van partnerinput en data van meer dan 60 miljoen Easee laadsessies. Erik Skaardal, Head of product bij Easee: “Uit onze gegevens bleek dat de meeste mensen hun auto thuis opladen met een snelheid van minder dan 11 kW. Toen we dit vastgesteld hadden, zijn we ons gaan richten op het bepalen van de andere functies die het meest relevant zijn voor enkele of dubbele EV-huishoudens. De Charge Lite komt tegemoet aan de behoeften van een enorm segment van de thuislaadmarkt.”

Altijd up-to-date

De Charge Lite beschikt over “local bluetooth”. Hierdoor kunnen gebruikers hun lader lokaal bedienen zonder online te zijn. Wanneer gebruikers binnen het bereik van hun lader zijn, kunnen ze het laden starten of stoppen, laadinformatie zoals laadsnelheid (vermogen in kW) controleren en de laadkabel ontgrendelen en vergrendelen. De Easee Charge Lite ontvangt daarnaast continu over-the-air (OTA) firmware- en software-updates, waarmee jouw lader altijd over de meest recente software beschikt.

De Charge Lite is nu voor € 699,- (incl. btw) verkrijgbaar via easee.com en aangesloten partners. Neem voor prijsinformatie contact op met je installateur.

(persbericht)

DoorJens Mommens

Jens Mommens is een autosportfotograaf met een voorliefde voor Formule E. Hij test regelmatig nieuwe wagens en deelt zijn ervaringen met zijn lezers. Hij is ook een liefhebber van technologie, gaming en smartphones. Hij volgt de laatste trends en innovaties op de voet.

error: Piraterij is een misdrijf!