Škoda Onthult Epiq: een nieuwe elektrische stads-SUV

DoorJens Mommens

15 maart 2024

In een ambitieuze zet heeft Škoda de sluier opgelicht van de Škoda Epiq, de nieuwste toevoeging aan hun steeds groeiende portfolio van elektrische voertuigen. De Epiq, een volledig elektrische stads-SUV die zijn debuut zal maken in 2025, wordt gekenmerkt door een combinatie van geavanceerd design, opmerkelijke technologische innovaties en een prijspunt dat de elektrische mobiliteit binnen handbereik van meer consumenten brengt. Met een startprijs van ongeveer € 25.000 belooft de Epiq een belangrijke speler te worden in het steeds drukkere segment van elektrische voertuigen.

Ruimte en Bereik: Ontworpen voor het Hedendaagse Leven

Opvallend aan de Škoda Epiq is zijn compacte lengte van 4,10 meter, die niet ten koste gaat van de ruimte binnenin. Het interieur biedt comfortabel plaats aan vijf inzittenden en heeft een bagageruimte die kan worden uitgebreid tot 490 liter, wat de Epiq tot een van de ruimste voertuigen in zijn klasse maakt. Het voertuig belooft een elektrisch rijbereik van ruim 400 kilometer, waarmee Škoda tegemoetkomt aan de vraag naar elektrische auto’s die geschikt zijn voor zowel dagelijks gebruik als langere reizen.

Modern Solid: Een Nieuwe Designtaal

De Epiq introduceert Škoda’s nieuwe Modern Solid-designtaal, die robuustheid, functionaliteit en authenticiteit belichaamt. Deze designtaal is zowel aan de buiten- als binnenkant van het voertuig terug te zien. Exterieurkenmerken zoals de T-vormige LED-elementen, de hoogglans zwarte Tech-Deck Face en de Matrix LED-koplampen onderstrepen Škoda’s streven naar een harmonieuze balans tussen esthetiek en functionaliteit. Het interieur zet deze lijn voort met een minimalistisch maar functioneel ontwerp, gebruikmakend van duurzame materialen en voorzien van geavanceerde technologieën die de rijervaring verbeteren.

Technologie en Gebruiksgemak

De Epiq wordt het eerste Škoda-model met een minimalistisch Modern Solid-interieur, waar de nadruk ligt op eenvoud, functionaliteit en duurzaamheid. Met functies zoals een draadloos laadstation voor smartphones, multifunctionele opbergmogelijkheden en het nieuwe tweespaaks stuurwiel, zet Škoda een nieuwe standaard voor interieurdesign in elektrische voertuigen. De integratie van de mobiele digitale sleutel vergroot de gebruiksvriendelijkheid door de bestuurder in staat te stellen het voertuig te bedienen via een smartphone-app, wat de digitale ervaring van de gebruiker aanzienlijk verbetert.

Een Epische Toekomst

De naam ‘Epiq’ weerspiegelt niet alleen de ambitie van Škoda om vooraan te staan in de transitie naar e-mobiliteit, maar symboliseert ook de kernwaarden van het merk: innovatie, duurzaamheid en klantgerichtheid. De productie van de Epiq in Pamplona, Spanje, onderstreept de toewijding van Škoda aan de Europese markt en haar strategie om samen te werken met andere merken binnen de Volkswagen Group om elektrische mobiliteit toegankelijker te maken.

(persbericht)

DoorJens Mommens

Jens Mommens is een autosportfotograaf met een voorliefde voor Formule E. Hij test regelmatig nieuwe wagens en deelt zijn ervaringen met zijn lezers. Hij is ook een liefhebber van technologie, gaming en smartphones. Hij volgt de laatste trends en innovaties op de voet.

error: Piraterij is een misdrijf!