Volkswagen ID.3 en ID.7 nu ook als GTX

DoorMatthias Hautekiet

13 maart 2024
Maak kennis met de nieuwe Volkswagen ID.7 GTX

Met de introductie van de ID.3 GTX en ID.7 GTX lanceert Volkswagen een nieuwe dimensie van elektrische sportiviteit en veelzijdigheid. De ID.7 GTX Tourer, aangekondigd als de krachtigste Volkswagen stationwagon ooit gebouwd, markeert een keerpunt met zijn 250 kW vermogen. Parallel hieraan wordt de ID.3 GTX onthuld, samen met de ID. Buzz GTX, die de GTX-lijn verder uitbreidt. Deze lanceringen volgen kort na de introductie van de nieuwe generatie ID.4 GTX en ID.5 GTX in de herfst van 2023, waarmee de GTX zich steeds sterker profileert als een onafhankelijk model binnen Volkswagen, geïnspireerd op de legendarische GTI-modellen.

Met zijn indrukwekkende vermogen van 250 kW (340 pk) staat de ID.7 GTX Tourer te boek als het krachtigste stationwagon dat Volkswagen ooit heeft gebouwd. Deze auto breidt de GTX-lijn uit met zijn ruimtelijke capaciteit van 605 liter, uitbreidbaar tot 1.714 liter, waarmee het plaats biedt aan de bagage van vijf personen. De combinatie van ruimte en prestatie wordt bereikt door de innovatieve elektrische dual-motor vierwielaandrijving (4MOTION), bestaande uit een 210 kW motor op de achteras en een 80 kW motor op de vooras. Dit zorgt voor onmiddellijke kracht en koppel, waardoor de ID.7 GTX Tourer zowel dynamisch als stijlvol is, met unieke bumpers, 20″ aluminium velgen en verlichte logo’s.

Duurzaamheid ontmoet prestatie

De ID.7 GTX Tourer belichaamt een nieuwe vorm van sportieve mobiliteit door de prestaties van een sportwagen te koppelen aan de duurzaamheid van elektrische aandrijving. Dankzij de nieuwe lithium-ion batterij van 86 kWh (netto), die tot 200 kW kan snelladen, overbrugt deze auto lange afstanden tussen laadbeurten met gemak. De uitgebreide standaarduitrusting, waaronder IQ.LIGHT LED-matrix koplampen en een luxe interieur, versterkt het gevoel van geavanceerde technologie en comfort. Zo wordt de standaard Volkswagen ID.7 doorontwikkeld naar een sportieve luxewagen.

De Sportieve en Efficiënte ID.3 GTX

De Volkswagen ID.3 GTX is beschikbaar in twee uitvoeringen: een standaardversie met 210 kW (286 pk) en een Performance-versie met 240 kW (326 pk), waarmee het de meest krachtige elektrische aandrijfmotor van Volkswagen tot nu toe heeft. Het is zeker niet onlogisch dat het merk net nu de GTX-versie voorstelt, gezien zustermerk Cupra vorige maand nog de Cupra Born VZ aan de wereld liet zien, die ook 326 pk heeft. De ID.3 GTX-modellen benadrukken pure dynamiek met een acceleratie van 0 tot 100 km/u in slechts 5,6 seconden voor de Performance-versie en beloven een WLTP-bereik van ongeveer 600 km. Het sportieve ontwerp en de uitgebreide standaarduitrusting onderstrepen de unieke positie van de ID.3 GTX binnen de productlijn. Kortom, de nieuwe Volkswagen ID.3 GTX moet extra sportiviteit toevoegen aan de “hot hatch” die de VW ID.3 vandaag al is.

Innovatie en comfort in detail

Volkswagens’ commitment aan innovatie wordt weerspiegeld in de geavanceerde assistentiesystemen en de nieuwe Wellness-app, voor het eerst voorgesteld op de ID.7 Tourer en ontworpen om het welzijn tijdens het rijden en pauzes te verhogen. Deze functies, samen met de aangepaste sportstoelen en de integratie van ChatGPT in het infotainmentsysteem, tonen aan hoe de GTX-modellen technologie en comfort naadloos combineren.

De Volkswagen ID.3 en ID.7 GTX-modellen markeren een spannende stap voorwaarts in de wereld van elektrische mobiliteit, waarbij krachtige prestaties, ruimtelijke veelzijdigheid, en geavanceerde technologieën samenkomen om een ongeëvenaarde rijervaring te bieden. Met deze lanceringen zet Volkswagen een nieuwe standaard voor elektrische sportiviteit en duurzaamheid.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!