WEC: Alpine bevestigt driver line-up voor 2024

DoorMatthias Hautekiet

22 november 2023

Tijdens de iconische 24 Hours of Le Mans stelde Alpine al de A424_β-hypercar voor, waarmee ze aan het komende FIA World Endurance Championship zullen deelnemen. Vandaag maakt het team nu ook de rijders bekend waarmee de Franse constructeur voor de punten zal strijden.

Ondermeer Nicolas Lapierre, Charles Milesi en Matthieuw Vaxiviere maken mee de overstap naar het Hypercar-programma van Alpine. Daarnaast maken ook Paul-Loup Chatin en Ferdinand Habsburg de doorsteek vanuit de LMP2-klasse. De verrassende nieuwkomer is Mick Schumacher. De ex-Formule 1 piloot maakt hiermee zijn debuut in de endurance-racerij. Hij neemt deel aan de volledige FIA WEC kalender van Alpine, inclusief de 24 uur van Le Mans.

Er begint een nieuw hoofdstuk voor mij met Alpine in de FIA WEC hypercar-klasse. De auto is indrukwekkend en ik kan niet wachten om aan de slag te gaan. Ik ben opgegroeid met eenzitters, dus het rijden in een auto met een gesloten cockpit en bedekte velgen is een geweldige kans om mijn rijvaardigheden aan te scherpen. Ik heb het racen dit jaar erg gemist; dat is wat ik al van jongs af aan graag doe en het was soms moeilijk om de andere coureurs op het circuit te zien. Endurance racen is een nieuwe uitdaging voor mij en ik weet zeker dat we volgend jaar samen mooie momenten zullen beleven met Alpine.

Mick Schumacher

Op de eigenlijke livery waarmee Alpine volgend jaar gaat strijden is het nog wachten tot 7 februari. Naar alle waarschijnlijkheid zal deze in lijn liggen met de eerder voorgestelde wagen.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!