WEC: Nyck de Vries krijgt zitje bij Toyota

DoorMatthias Hautekiet

20 november 2023

Het seizoen is nog maar pas gedaan, maar de rijdersmarkt draait nog op volle toeren. Nyck de Vries gaat in het volgende FIA WEC-kampioenschap strijden voor Toyota Gazoo Racing. De oud Formula E wereldkampioen vervangt er José Maria Lopez in de Hypcercar-klasse.

Nadat het F1-avontuur voor Nyck de Vries vroegtijdig werd beëindigd, moest de Nederlander op zoek naar een nieuwe werkgever. Eerder raakte al bekend dat de Vries in het tiende seizoen van het ABB FIA Formula E Wereldkampioenschap voor Mahindra zal uitkomen. Daarnaast wordt hij nu dus ook fabrieksrijder voor Toyota Gazoo Racing.

Het is fantastisch om terug te keren naar de uithoudingssport, vooral met TOYOTA GAZOO Racing. Endurance racen is iets waar ik altijd van heb genoten en het is een discipline met een ongelooflijke dynamiek op dit moment. Ik werkte een paar jaar bij het team in een andere rol, maar kreeg nooit de kans om te racen. Het is dus geweldig dat het nu zover is en ik wil het team bedanken voor hun voortdurende steun en vertrouwen. Ik kijk er erg naar uit om de #7 te delen met zowel Mike (Conway, nvdr.) als Kamui (Kobayashi, nvdr.). Het zijn allebei zeer getalenteerde rijders die veel bereikt hebben en ik weet zeker dat we een geweldig team zullen vormen.

Nyck de Vries

De Vries vervangt Jose Maria Lopez die de overstap maakt naar het Akkodis ASP Team in de nieuwe LMGT3-klasse. Het is niet de eerste keer dat de Nederlander meerijdt in het FIA WEC-kampioenschap. Eerst met Racing Team Nederland en later ook met G-Drive racing, beide in de LMP2-klasse. Nyck geeft voorrang aan de WEC en zal dus de FE-race in Berlijn moeten missen. De line-up voor de #8 Toyota blijft met Sébastien Buemi, Brendon Hartley en Ryo Hirakawa onveranderd.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!