VIDEO: Achter de schermen bij Ford op Pikes Peak: Romain Dumas in de SuperVan

DoorMatthias Hautekiet

11 november 2023

Ford heeft een korte documentaire gepubliceerd waarbij we een blik achter de schermen krijgen van de hill climb op Pikes Peak. Niemand minder dan endurancerijder Romain Dumas beklom de iconische berg in een elektrische Ford SuperVan.

Dumas deed mee aan hill climb westrijd op Pikes Peak in de Ford SuperVan 4.2. Deze supercharged elektrische variant van de Ford Transit beschikt over een vermogen van maar liefst 1.408 pk! In een video van ongeveer 20 minuten neemt Ford je mee doorheen het lange proces dat vooraf ging aan dit event. Ford moest heel wat hindernissen overwinnen om dit waar te maken. Ze gingen niet met de overwinning lopen, maar haalden toch een betere tijd dan verwacht. Het vorige record in de Open divisie stond op 9:24, maar Ford deed het bijna 40 seconden beter met een knappe 8:47.682.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!