WEC Bahrein: 1-2 voor Toyota, Buemi, Hartley en Hirakawa wereldkampioen

DoorMatthias Hautekiet

4 november 2023

Tijdens de 8 Hours of Bahrain wist de #8 Toyota Gazoo Racing hun pole positie te verzilveren. Hierdoor hebben Sébastien Buemi, Brendon Hartley en Ryo Hirakawa meer dan genoeg punten achter hun naam staan om zichzelf 2023 FIA WEC-wereldkampioenen te noemen. De #7 Toyota (Conway, Kobayashi, Lopez) werd tweede. Fuoco, Molina en Nielsen worden derde in de race met de #50 Ferrari.

Foto © X / Toyota Gazoo Racing

Eigenlijk was het al min of meer beslist dat een van de Toyota’s ook het rijderskampioenschap zou winnen. Dankzij ene goede kwalificatie en wat geluk bij het ingaan van de tweede bocht konden Buemi, Hartley en Hirakawa de race leiden van begin tot eind. Een incident tussen de #7 Toyota en #2 Cadillac (Bamber, Lynn, Westbrook) zorgt ervoor dat die eerste quasi geen kans meer maakt op de titel. Het drietal weet heel wat schade dicht te rijden, maar finisht nog 47.516 seconden achter hun teamgenoten die genoeg hadden aan P3 om de titel te bemachtigen.

Met de 8 Hours of Bahrain nu officieel achter de rug is het uitkijken naar 2024. De eerste race van het seizoen wordt op 2 maart verreden in Qatar. Naast enkele oude bekenden zullen ook nieuwe constructeurs als Alpine, BMW, Lamborghini hun intrede doen. Scuderia Cameron Glickenhaus zien we dan weer niet meer terug in het nieuwe seizoen.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!