WEC: kalender voor 2024 onthuld

DoorMatthias Hautekiet

9 juni 2023

De kalender voor het FIA World Endurance Championship in 2024 werd officieel voorgesteld in Le Mans. Deze bevat opnieuw acht races, zoals het geval was voor de Corona-pandemie. Daarnaast wordt Monza vervangen door Imola.

Foto © Momenol Images / Jens Mommens

Geen WEC dus meer Monza. De verplaatsing naar Imola kadert in een breder plan om een extra race buiten Europa toe te voegen. Hierdoor schuift dit onderdeel van het kampioenschap in Italië op van Juli naar April. Het Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari circuit in Imola ondergaat dan een renovatie, waardoor racen niet mogelijk is. Daarnaast worden ook Interlagos en Austin (Texas) toegevoegd aan de kalender waardoor we opnieuw uitkomen op acht races komend seizoen.

Daarnaast verdwijnt ook de LMP2 klasse uit het kampioenschap door de komst van enkele nieuwe teams in de Hypercars. Onder meer Alpine, BMW en Lamborghini zullen in 2024 de WEC-grid vervoegen. Hierdoor stijgt het aantal Hypercars naar twintig en is er geen plaats meer voor de LMP2-wagens. Enkel in Le Mans blijven er vijftien startplaatsen beschikbaar voor de klasse.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!