Alpine onthult toekomstige Hypercar

DoorMatthias Hautekiet

9 juni 2023

Alpine is sinds 2013 al actief in endurance racing en bevestigt zijn liefde voor deze competitie opnieuw door in 2024 deel te nemen aan de hoofdcategorie van het FIA World Endurance Championship (FIA WEC): LMDh. De Alpine A424_β luidt dit nieuwe hoofdstuk in door voort te bouwen op het race-erfgoed en het DNA van het merk.

Foto © Momenol Images / Jens Mommens

Zestig jaar na de eerste deelname aan de 24 Hours of Le Mans heeft Alpine de A424_β onthuld, een voorbode van zijn uitdager in de topklasse van het FIA Endurance World Championship.

Met zijn design bevestigt de A424_β het DNA van het merk en kondigt hij meteen zijn toekomst aan. Zijn naam, A424_β, is daar een symbool van: de A-nomenclatuur gevolgd door drie cijfers beginnend met 4; respecteert de traditie van onze zegevierende endurance-auto’s, 24 verwijst naar de 24 Hours of Le Mans en 2024, en β geeft de laatste fase voor zijn lancering aan.

De A424_β is de essentie van Alpine’s auto- en racekunsten, zowel esthetisch als technisch. Hij is rijk aan creativiteit en verbeeldt de toekomstige verlichtingshandtekening van Alpine op een ongelooflijk vurige en assertieve voorkant, terwijl de achterkant twee uitgesproken A-pijlen onthult. Het driehoekige motief, dat de sneeuwvlokken van Alpine weerspiegelt, komt ook terug in de afwerking van de zijdelingse spatborden en de achtervleugel. In de cockpit nemen de bestuurders plaats in het hart van een carrosserie die is verfijnd, gezuiverd en gepolijst, net als een supercar voor op de weg. De flanken zijn geïnspireerd op Alpenglow, de concept car die de ambities van Alpine uitdraagt door de fascinerende toekomst van de productie- en competitiemodellen van het merk te belichamen.

Endurance racen betreedt een nieuwe gouden eeuw. We kijken er bij Alpine naar uit om onze bijdrage te leveren. Na tien jaar samenwerking met onze jarenlange partner Signatech, beginnen we aan een nieuw hoofdstuk in ons avontuur in deze fascinerende race discipline.

Sinds de oprichting door Jean Rédélé is het doel van Alpine duidelijk: de top bereiken. We doen er alles aan om daar te komen. Als gevolg van onze ambitieuze strategie zijn wij een van de weinige merken die de afgelopen drie jaar gelijktijdig heeft deelgenomen aan verschillende FIA-wereldkampioenschappen. Dit alles dankzij de introductie van innovatieve regelgeving die ons in staat stelt om synergie tussen onze programma’s tot stand te brengen.

De ambities van Alpine – ontstaan uit gezonde competitie – zijn springlevend en groeiend. Autosport is niet alleen een hobby, het zit in de aderen en het DNA van onze ‘band of racers’. Vijfenveertig jaar na onze historische overwinning in de 24 Uur van Le Mans is onze aanwezigheid hier geen toeval. Dit wordt nog eens benadrukt met de onthulling van de Alpine A424_β, de voorloper van onze hypercar, ontworpen om vanaf 2024 de beste concurrenten uit te dagen.

Laurent Rossi, Alpine CEO

(persbericht)

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!