24H Le Mans: Ferrari opnieuw snelste tijdens laatste nachttraining

DoorMatthias Hautekiet

8 juni 2023

Ook tijdens de laatste nachttraining is het Ferrari die met de snelste tijd gaat lopen. James Galado zette een goede 3:27.275 neer in de #51 Ferrari. Op twee staat de #709 Glickenhaus met Esteban Gutierrez (3:28.278). Will Stevens (3:28.440) bezorgt de #38 Porsche van Hertz Team JOTA een derde plek.

Foto © Momenol Images / Jens Mommens

De sessie werd halverwege even stilgelegd doordat de #93 Peugeot stilviel op de Mulsanne Straight. De gele vlag werd gezwaaid, maar omdat enkele rijders de instructies van de raceleiding om links op de baan te blijven niet volgenden, besliste deze om de over te schakelen op een rode vlag.

In de LMP2 werd de snelste tijd, 3:36.229, neergezet door onze eigenste Dries Vanthoor (#923 Racing Team Turkey). De #66 Ferrari van JMW Motorsport topt de tijden bij de LMGTE.

Als u in Le Mans aanwezig bent, kan u morgen de rijdersparade door de straten van Le Mans volgen vanaf 14 uur. Zaterdag start de 91ste 24 Hours of Le Mans om 16 uur.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!