WEC Bahrein: Cadillac snelste tijdens VT3, Toyota op pole

DoorMatthias Hautekiet

3 november 2023

Cadillac zette tijdens de derde en laatste vrije training van het weekend de snelste tijd neer. Het was Alex Lynn die in de #2 een tijd van 1:49.512 liet noteren. Tijdens de kwalificaties liet Toyota opnieuw hun kracht blijken. De Japanners vullen samen de eerste startrij op.

Foto © X / Toyota Gazoo Racing

Na een chaotische tweede vrije training, verliep de oefensessie op vrijdag een stuk rustiger. In de derde vrije training eindigde Lynn bijna een halve seconde voor de #50 Ferrari (Fuoco, Molina, Nielsen), gevolgd door de #99 Porsche van Bruni, Jani en Tincknell. De Toyota’s lijken nergens te zijn en moeten genoegen nemen met een achtste en negende plek.

Toyota herpakte zich echter tijdens de kwalificatie en wist zo de eerste startrij in de wacht te slepen. De polepositie is voor de #8 GR010 van Buemi, Hartley en Kirakawa. Het drietal spaart zo nog een laatste belangrijke punt voor het kampioenschap bijeen. De tweede plaats is voor de Conway, Kobayashi en Lopez in de #7. Cadillac, die eerder op de dag de snelste was, start vanaf plaats drie. De #6 Porsche (Estre, Lotterer, Vanthoor) kwalificeert als vierde, gevolgd door de #50 en #51 (Calado, Giovinazzi, Pier Guidi) Ferrari’s.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!