WEC Bahrein: Toyota snelste tijdens eerste twee trainingssessies

DoorMatthias Hautekiet

2 november 2023

Toyota Gazoo Racing heeft tijdens de eerste twee vrije training van het FIA WEC weekend in Bahrein de snelste tijden neergezet. De #7 (Conway, Kobayashi, Lopez) domineerde beide sessies, gevolgd door de #8 van Buemi, Hartley en Hirakawa.

Foto © X / Toyota Gazoo Racing

De eerste vrije training naar aanloop van de 8 Hours of Bahrain verliep niet bepaald volgens plan. Halverwege de sessie gingen de hemelsluizen open, waarna een onderbreking van 45 minuten volgde. Daarna kregen de teams nog een half uur om de wagen uit te testen, maar door het natte wegdek slaagde geen enkele rijder er nog in om zijn tijd te verbeteren. Het was Kamui Kobayashi die de snelste tijd (1:49.856) neerzette in de #7. De #8 Toyota volgt met 1:49.960 op de tweede stek. De derde tijd werd afgeklokt door de #99 Porsche (Bruni, Jani, Tincknell).

Toyota ook bovenaan in VT2

Kobayashi liet zich ook in de tweede vrije training van zijn beste kant zien. De Japanner zette een mooie 1:46.851 op de klok en duwt Toyota hiermee opnieuw naar de eerste plek. De wagen van Buemi, Hartley en Hirakawa volgt op 0.461 seconden. De #2 Cadillac van Baber, Lynn en Westbrook rondt de op drie af.

Morgen vinden nog een derde oefensessie en de belangrijke kwalificatie plaats. De endurance race zelf volgt op zaterdag.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!