Productie Fiat 600e gaat van start

DoorMatthias Hautekiet

11 september 2023

Begin July stelde Fiat hun nieuwst elektrische wagen voor, de Fiat 600e. Op zeven september rolde de eerste elektrische 600e van de band in de Stellantis fabriek in Tychy (Polen). Deze allereerste Fiat 600e is de topversie – La Prima – in the oranje “Sun of Italy” kleur.

Met de start van de productie is de wedergeboorte van de iconische Fiat 600 uit de jaren 50 een feit. Zij het dan een elektrische variant. De 600e moet tot 409 km (gecombineerd – WLTP) halen of 604 km in de stad. Best een groot bereik voor een wagen van ‘maar’ € 35.990. De 54 kWh batterij kan je opladen aan 11 kW (AC) of 100 kW aan een snellader. De eerste eigenaars zien hun Fiat 600e al geleverd worden begin volgende maand.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!