Norman Nato naar Andretti

DoorMatthias Hautekiet

12 september 2023

Andretti heeft vandaag hun line-up voor het tiende ABB FIA Formula E Wereldkampioenschap bevestigd. Dat Jake Dennis nog een jaartje zou blijven, had u ongetwijfeld al vermoed. Maar na het aangekondigde vertrek van André Lotterer, moest Andretti op zoek naar een vervanger. Die vonden ze in Norman Nato.

Foto © FIA Formula E

Norman Nato staat ook wel bekend als de “jobhopper” van het kampioenschap. De Fransman reed tijdens zijn rookie-jaar in 2020 voor ROKiT Venturi. In het achtste seizoen streed hij tijdens de laatste twee races voor de kleuren van Jaguar en het afgelogen seizoen maakte hij de overstap naar Nissan. Ook daar bleef hij dus slechts één jaar actief. Nato reed bij Nissan zijn beste seizoen tot nu toe. Hij eindigde er als tiende in het rijdskampioenschap. Met zijn overstap naar Andretti is de rijder toe aan zijn vierde team, in evenveel tijd.

Ik vind het geweldig om deel uit te maken van de Andretti Formule E-familie voor seizoen 10. Het is heel opwindend om de kans te krijgen om met een racewagen te rijden die in staat is om te winnen. Ik kijk ernaar uit om met dit team samen te werken en bij te dragen aan de lange succesgeschiedenis van het team.

Norman Nato

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!