Fiat 600e: een goedkope elektrische SUV

DoorMatthias Hautekiet

5 juli 2023

Fiat presenteert de Nieuwe Fiat 600e, een toevoeging aan het gamma van het merk dat zijn terugkeer naar het B-segment markeert. En dat doet hij door alles waar je van houdt in het B-segment te nemen en het in elk aspect te upgraden: meer ruimte, een grotere actieradius, een groter Dolce Vita-gevoel. Kortom, de Nieuwe Fiat 600e combineert het beste van de B- en B-SUV-wereld en biedt een prachtige, plezierige en uiterst comfortabele rijervaring.

Na het succes van zijn voorganger en bestseller de Fiat 600 uit de jaren 50, ook bekend als de family mover, plaatst de Nieuwe Fiat 600e zich in het hart van het snelgroeiende B-segment. De Nieuwe Fiat 600e is de ideale oplossing voor zowel stadsliefhebbers als outdoorfanaten en is de perfecte belichaming van de waarden van het merk: Italiaanse stijl en duurzaamheid.

Twee varianten

Op dit moment wordt de Fiat 600e in twee varianten gelanceerd. Voor € 35.990 krijg je het standaard model met een WLTP-bereik tussen de 409 km (gecombineerd) of 604 km (stadsverkeer). Dit alles dankzij een 54 kWh-batterij. Snelladen kun je tot 100 kW, of anders gezegd de 20 tot 80% doe je in slechts 27 minuten. Het vermogen wordt geleverd voor een elektromotor van 156 pk. Voor het tweede model, de 600e La Prima betaal je minstens € 40.990. Hij is verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren die doen denken aan de schoonheid van de Italiaanse natuurlandschappen: Sun of Italy, Sea of Italy, Earth of Italy, Sky of Italy. De Fiat 600e is vanaf vandaag configureerbaar. De eerste leveringen zijn voorzien in oktober.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!