MINI investeert £ 600 miljoen in elektrificatie van fabriek in Oxford

DoorMatthias Hautekiet

11 september 2023

MINI Plant Oxford zal vanaf 2030 volledig elektrisch worden geproduceerd. De productie van twee nieuwe geëlektrificeerde modellen – MINI Cooper 3-deurs en MINI Aceman – start in 2026 in het Verenigd Koninkrijk.

Vandaag kondigt de BMW Group een nieuwe investering van meer dan 600 miljoen pond aan in de MINI fabrieken in Oxford en Swindon. “Met deze nieuwe investering ontwikkelen we de fabriek in Oxford voor de productie van de nieuwe generatie elektrische MINI’s en zetten we de koers uit voor de productie van puur elektrische auto’s in de toekomst”, verteld Milan Nedeljković, lid van de Raad van Bestuur van BMW AG en verantwoordelijk voor productie.

De fabriek in Oxford bereidt zich voor op de bouw van twee nieuwe volledig elektrische MINI modellen vanaf 2026, de MINI Cooper 3-deurs en de compacte crossover MINI Aceman. Tegen 2030 zal het productievolume uitsluitend elektrisch zijn en zal BMW Group sinds 2000 meer dan 3 miljard pond hebben uitgegeven aan de fabrieken in Swindon, Hams Hall en Oxford. De Britse regering ondersteunt deze ontwikkeling en zal bijdragen aan het behoud van banen in de productiefabriek in Oxford en in de carrosserieperserij in Swindon.

Kemi Badenoch, minister van Handel en Industrie, voegt daaraan toe: “Dit besluit is een grote blijk van vertrouwen in de Britse economie en het werk van deze regering om de kracht van onze toonaangevende automobielsector te behouden. We zijn er trots op dat we de investering van BMW Group kunnen steunen, die banen van hoge kwaliteit zal veiligstellen, onze toeleveringsketens zal versterken en de economische groei van Groot-Brittannië zal stimuleren.”

Oxford blijft de thuisbasis van MINI.

De fabriek in Oxford vierde dit jaar zijn 110e verjaardag en produceert sinds 2019 met succes de huidige MINI Electric, die volledig geïntegreerd is in de productielijn met de conventionele (ICE) modellen.

Stefanie Wurst, Head of the MINI brand, zegt: “MINI is zich altijd bewust geweest van zijn geschiedenis – Oxford is en blijft het hart van het merk. Ik ben verheugd dat de twee nieuwe, volledig elektrische MINI modellen – de MINI Cooper en MINI Aceman – ook in Oxford worden geproduceerd en daarmee onze weg naar een volledig elektrische toekomst bevestigen. De aanhoudende grote vraag naar onze lokaal emissievrije voertuigen toont de openheid van de wereldwijde MINI gemeenschap voor elektromobiliteit, die we mede dankzij Oxford optimaal kunnen bedienen”.

MINI versnelt de weg naar volledige elektrificatie met een nieuwe modellenreeks en een verbeterd productienetwerk.

De MINI fabriek in Oxford produceert momenteel de MINI 3-deurs, MINI 5-deurs, MINI Clubman en MINI Electric. Vanaf 2024 zal de fabriek beginnen met de productie van de volgende generatie MINI 3-deurs en MINI 5-deurs met verbrandingsmotoren, evenals de nieuwe MINI Cabrio, voordat ze in 2026 gezelschap krijgen van de nieuwe volledig elektrische voertuigen – de MINI Cooper 3-deurs en de MINI Aceman.

De fabriek zal op middellange termijn een productiecapaciteit van ongeveer 200.000 auto’s per jaar bereiken, waarbij in eerste instantie zowel ICE- als batterij-elektrische voertuigen op dezelfde productielijn worden gebouwd. Vanaf 2030 zal de fabriek in Oxford uitsluitend volledig elektrische MINI modellen produceren.

Over een paar weken begint de productie van de nieuwe MINI Countryman in de BMW Group fabriek in Leipzig. Dit grotere crossover-model in de MINI line-up zal worden aangeboden met zowel puur elektrische aandrijving als verbrandingsmotoren.

De productie van de volgende generatie volledig elektrische MINI Cooper 3-deurs en MINI Aceman start in China. De nieuwe fabriek in Zhangjiagang, in de provincie Jiangsu, is gebaseerd op een joint venture met Great Wall Motor. De export begint begin 2024.

(persbericht)

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!