Deelsteps verdwijnen uit straatbeeld Parijs

DoorMatthias Hautekiet

17 mei 2023

Foto © Lime

De deelsteps in Parijs verdwijnen na deze zomer uit het straatbeeld. De beslissing van het stadsbestuur volgt op een burgerbevraging waarbij 89% van de kiezers tegen de steps stemde. Op dit moment rijden er nog zo’n 15.000 deelsteps rond in de Franse hoofdstad, maar vanaf 1 september dus geen enkele meer.

Dott, Lime en Tier bieden samen zo’n 15.000 elektrische steps aan in Parijs, maar deze worden onder vuur genomen door menig Parijzenaar. De duizenden steps worden dagelijks gebruikt door zowel inwoners als toeristen, maar vaak wordt er slordig mee omgaan. Ze worden in het midden van voetpaden achtergelaten en veroorzaken zo heel wat hinder. Ook gebeuren er heel wat ongevallen, met in 2022 zelf drie doden tot gevolg.

Niet representatief

Om aan de “vele klachten” die het bestuur ontving tegemoet te komen, besloot Anne Hidalgo (burgemeester van Parijs) een burgerbevraging te organiseren. Hidalgo is trouwens zelf een fervent tegenstander van de elektrische step. In de bevraging koos bijna 89% ervoor om de steps te bannen. Representatief zijn de cijfers alvast niet te noemen, gezien slechts 7,45%, zo’n 100.000 Parijzenaars, kwam opdagen. Toch zet het stadsbestuur dus door. Vanaf 1 september verdwijnen de deelsteps definitief uit het straatbeeld.

Dit is een jammere zaak voor de vele dagelijks gebruikers van de deelsteps. Ook wij vinden het zeer spijtig dat het stadsbestuur geen andere alternatieven tegen overlast heeft bekeken. Zo kan je in Berlijn je step enkel nog kwijt op specifieke parkeerzones, waardoor rondslingerende steps voorkomen worden. Naar onze mening is de beslissing om de deelsteps te bannen dan ook onterecht.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!