Xiaomi lanceert 4e generatie E-Steps

DoorMatthias Hautekiet

29 mei 2023

Foto’s © Xiaomi

Xiaomi kondigde tijdens hun ‘Discover Xiaomi 2023’ event vorige week de nieuwste generatie elektrische steps aan. Tegen eind juni of begin juli moeten de Electric Scooter 4 Lite, 4 en Electric Scooter 4 Ultra beschikbaar zijn op de Belgische markt.

Met € 499 is de Electric Scooter 4 Lite het goedkoopste model. De step brengt je met zijn 300 W motor zo’n 20 km ver en kan hellingen tot en met 14 procent meester. Betaal je € 50 extra (€ 549, nvdr.) heb je de gewone 4 in bezit. De motor is dubbel zo krachtig (600 W), wat genoeg is om 35 km te rijden en hellingen tot 16% te beklimmen. Beide steps zijn begrensd op 25 km/u. Ook de motor kreeg een upgrade, waardoor de recuperatie bij het remmen werd geoptimaliseerd. Dit zorgt er ook voor dat de remweg een stuk korter is dan bij de huidige generatie.

Tenslotte ziet ook de 4 Ultra het levenslicht. Deze is een van de meest geavanceerde steps die die Chinese fabrikant op de markt brengt. Zijn batterij brengt je tot 70km ver op één lading en laat je hellingen bedwingen met een stijgingspercentage tot 25%, dit alles in het grootste comfort. Beide wielen zijn apart afgeveerd met scharnieren die oneffenheden moeten opvangen, waardoor je deze afzonderlijk kunnen dempen. De step is ook IP55 spatwaterdicht, waardoor rijden in de regen geen probleem meer vormt. Al staat hier wel een stevig prijskaartje van € 999 tegenover.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!