Chargemap presenteert betrouwbaarste laadpunten in Europa

DoorMatthias Hautekiet

10 juli 2024
Snellader van Electra voor elektrische wagens © Electra

Chargemap is voor veel eigenaars van een elektrische wagens een welkom platform om hun volgende reis te plannen. Nu de zomervakantie begonnen is, trekken heel wat EV-rijders dan ook naar het zuiden van Europa om er wat warmte op te zoeken. Om jou te helpen bij het plannen van je laadstops, stelt Chargemap nu ook een lijst voor met de betrouwbaarste laad netwerken van Europa.

Foto © Electra

Op de eerste plaats staat het Europese snellaadbedrijf Electra. Het bedrijf heeft de ambitie om de grootste aanbieder van Europa te worden. Het dus geen slechte zaak dat de gebruikers van Chargemap hen als beste beoordelen. De Superchargers van Tesla staan op de tweede plaats, gevolgd door het Nederlandse Fastned op plaats drie. Wanneer we inzoomen op Frankrijk, met de Route du Soleil de belangrijkste verkeersader tijdens de zomermaanden, zien we een gelijkaardig beeld. Alleen is het Fastned die hier op de eerste plaats staat. Dat is natuurlijk niet verwonderlijk gezien het recent enkele grote laadpleinen heeft geopend tussen bijvoorbeeld België en Parijs. Het Tesla Supercharger netwerk behoudt zijn tweede plaats, gevolgd door Electra op plaats drie. Bij het plannen van je volgende trip kun je dus misschien beter kiezen voor een snellader van deze aanbieders.

Na de top drie staan Chargy, Carrefour en e-Vadea op plaats vier, vijf en zes. IONITY, dat recent zijn prijzen nog sterk verlaagde, staat zevende, gevolgd door Carrefour Market op plaats acht. EnergyVision rondt dan weer de top tien af. Althans, dat is de mening van 80.000 gebruikers dit jaar. De lijst van Chargemap werd namelijk gebaseerd aan de hand van gebruikersreviews. Om in aanmerking te komen voor een plaats in dit overzicht moest elk laadstation minstens 1.000 keer beoordeeld zijn geweest.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!