Jean-Éric Vergne is nieuwe recordhouder meeste poles in Formula E

DoorMatthias Hautekiet

4 juli 2024
Jean-Éric Vergne (DS Penske) behaalt in Portland zijn zevende polepositie uit zijn carrière en is hiermee de nieuwe Formula E recordhouder met het hoogste aantal poleposities.

Het ABB FIA Formula E Wereldkampioenschap heeft een nieuwe recordhouder. DS Penske-rijder Jean-Éric Vergne heeft het record met het meeste aantal pole posities in het elektrische kampioenschap. Zijn polepositie tijdens de Portland E-Prix afgelopen weekend was de laatste pole die de Fransman nodig had om het record te zetten.

Foto © DS Performance / DPPI

Dit is ondertussen al het zoveelste record op naam van Vergne. De rijder die uitkomt voor DS is namelijk de enige die al twee keer kampioen werd in het kampioenschap. Daarnaast is hij ook de rijder met het meeste aantal punten in een FE-carrière (1123 op vandaag). Met zijn zeventiende polepositie afgelopen weekend steekt hij Sébastien Buemi voorbij als recordhouder met het meeste poleposities.

Jean-Éric Vergne

“Ik ben ontzettend blij met dit nieuwe record, dat me eraan herinnert hoe ver we zijn gekomen sinds mijn eerste pole in Punta del Este, toen ik net begon in de Formule E. Het is een record dat op mijn naam staat, maar ik ben het ook verschuldigd aan al die mensen die al deze jaren achter me hebben gestaan. Maar naast deze 17e poleposition denk ik meer aan de slotfase van het huidige kampioenschap en de twee races die nog komen. De competitie is erg close, maar ik ga er alles aan doen om het team te helpen zijn huidige positie te behouden en een podiumplaats voor mezelf veilig te stellen.”

Het palmares van Jean-Éric Vergne

Naast zijn hoge puntenaantal, vele polepositie en twee kampioenschappen, is Jean-Éric Vergne gewoon een van de succesvolste Formula E-rijders. Zo heeft de Fransman 26 races geleid en het meeste aantal poleposities in een seizoen (4). Op heel wat andere statistieken staat Vergne bovendien op de tweede plaats. Zo kwam hij al 128 keer aan de start van een race, één keer minder dan Lucas di Grassi, en eindigde hij 36 keer op het podium.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!