Eerste Tesla V4 Superchargers van België geopend in Diegem

DoorMatthias Hautekiet

21 juni 2024
Tesla V4 Supercharger

Tesla heeft vandaag hun 21ste Supercharger-station in België geopend. Deze nieuwe locatie langs de Brusselse Ring in Diegem is meteen ook de eerste in het land met de nieuwe V4 snelladers. Op deze strategische locatie kunnen zowel Tesla als niet-Teslarijders nu terecht voor een snelle laadstop.

Foto © Tesla

De Superchargers van Tesla zijn voor veel EV-rijders een welkome zaak. De Amerikaanse constructeur biedt vandaag al laadpunten aan op 20 verschillende locaties. Met de opening van deze gloednieuwe V4 Supercharger in Diegem komt daar dus een 21ste locatie bij. De nieuwe laadpalen van Tesla konden we eerder al gebruiken in Frankrijk, tijdens onze test met de Model Y. Deze vierde generatie heeft een wat langere kabel van de huidige V2- en V3-modellen. Bovendien kan hij een laadvermogen van 250 kW aan, al moet Tesla dan natuurlijk ook hun batterijmanagement aanpassen. Uit onze eerste test bleek namelijk dat de wagens slechts heel kort pieken en daarna meteen terugvallen naar de gebruikelijke 150 kW.

Praktisch gelegen

Het nieuwe laadstation van Tesla met de V4 Superchargers beschikt over 16 laadpunten. Dankzij zijn uitstekende liggen nabij de Holiday Inn Brussels Airport in Diegem, zijn meteen ook de nodige faciliteiten als een toilet of een bar om een kopje koffie te drinken aanwezig. Die locatie bij een hotel is natuurlijk niet verwonderlijk. Het merendeel van de 15.000 Europese Tesla Superchargers zijn namelijk gelegen bij een hotel, een winkel of een fastfoodketen om toch enig comfort te kunnen beiden. Een laadbeurt in België kost gemiddeld tussen de 48 en 53 cent per kWh. Daarmee is ons land een van de duurste in Europa. Wel kun je voor 12,99 per maand een abonnement afsluiten, waarbij je slechts een bedrag tussen 0,37 cent en 0,41 cent per kWh betaalt.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!