24H Le Mans 2024: Vanthoor en Porsche leiden na safety car doorheen de nacht

DoorMatthias Hautekiet

16 juni 2024
#6 Porsche Penske van Laurens Vanthoor, Kévin Estre en André Lotterer tijdens de 24 Hours of Le Mans 2024.

We zijn ondertussen al zestien uur in deze editie van de 24 Hours of Le Mans en de rijders hebben de nacht doorstaan. Veel actie is er echter niet geweest. Om iets na voor 4 uur gingen de hemelsluizen open boven Le Mans, waarna de safety car de baan op moest. Hierdoor behield de #6 Porsche van Kévin Estre, Laurens Vanthoor en André Lotterer hun leiderschapspositie. Met nog 8 uur te gaan is alles dus nog mogelijk.

Kwart voor vier is het moment dat de wedstrijdleiding beslist dat het te hevig aan het regenen is, waarna de safety car dus voor de tweede keer deze race de baan op wordt gestuurd. Bij de Hypercars leidt de #6 Porsche deze 92ste editie in Le Mans. Daarachter volgen de twee Toyotas (#7 en #8), gevolgd door de #3 Cadillac. Ook Ferrari blijft zich moeien in het gevecht en kan nog winnen met zowel de #51 als #50 wagens op plaats vijf en zes. De #83 Ferrari, die lang aan de leiding lag, viel terug naar de achtste plaats. Robert Kubica kreeg een penalty van 30 seconden na het incident met Dries Vanthoor. De #94 Peugeot van Stoffel Vandoorne, Paul di Resta en Loïc Duval ligt op dit moment zeventiende. Om iet na 8 uur klaart het weer eindelijk op op het Circuit de la Sarthe, en wordt de groene vlag opnieuw gezwaaid.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!