24H Le Mans 2024: Alpine kan inpakken, Dries Vanthoor crasht

DoorMatthias Hautekiet

16 juni 2024
#83 Ferrari tijdens de 2024 24 Hours of Le Mans

We zijn ondertussen 8 uur ver in deze editie van de 24H van Le Mans en dat betekent maar 1 ding: de nacht is gevallen. Sinds de vorige update werden we al een tweede keer getrakteerd op een regenbui. Alpine mag dan weer inpakken na motorproblemen voor beide wagens. Ondertussen blijft de #83 Ferrari nog steeds leider in deze wedstrijd.

In de afgelopen uren is het voor Alpine tijd om in te pakken. Zowel de #35 als de #36 wagen had te kampen met motorproblemen, waarna ze hun wagen aan de kant moesten parkeren. Na 6 uur gereden te hebben, is het nu over en out voor de Franse constructeur. Ook bij BMW M Team WRT mag één kant van de garage gaan slapen. Na zesenhalf uur geracet te hebben, komen Robert Kubica in de #83 Ferrari en Dries Vanthoor in de #15 BMW met elkaar in contact. Het lijkt erop dat Kubica Vanthoor gewoon niet heeft gezien. Onze landgenoot eindigt met zijn wagen in de vangrail en moet zo de race staken. Bovendien wordt de safety car de baan opgestuurd, waardoor de wedstrijd wordt geneutraliseerd. De safety car duurt uiteindelijk meer dan 2 uur en wordt iets na middernacht opgegeven.

Met nog 16 uur op de teller leidt de #83 Ferrari, voor de #5 Porsche en de #8 Toyota. De #50 Ferrari ligt nu vierde. Laurens Vanthoor vult de top vijf aan in de #6 Porsche. De twee Peugeots van onder meer Stoffel Vandoorne en Jéan-Eric Vergne staan zestiende en zeventien, maar liggen wel op een ronde achterstand van de leider. De komende uren worden alvast lastig voor de rijders. Er wordt namelijk nog heel wat regen voorspeld.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!