24H Le Mans 2024: Cadillac vooraan, Toyota twee en drie

DoorMatthias Hautekiet

16 juni 2024
#2 Cadillac tijdens de 2024 24H Le Mans.

Met nog vier uur op de teller van deze 92ste editie van de 24 Hours of Le Mans leidt de #2 Cadillac de wedstrijd. De #7 Toyota heeft zich ondertussen opnieuw mooi weten op te werken naar plaats twee, gevolgd door de #8 zusterwagen. Met nog vier uur te gaan maken er nog zeven wagens kans op de felbegeerde overwinning.

Achter de top drie staat de #5O Ferrari op plaats vier, gevolgd door de #6 Porsche op plaats vijf. En met ook de #12 JOTA Porsche op iets minder dan een minuut van de leider ligt alles nog volledig open. Wel kregen we opnieuw een safety car toen na een stevige crash van de #27 Heart of Racing Aston Martin. Tijdens diezelfde safety car maakt de #93 Peugeot nog contact met de muur in dezelfde bocht. Waarschijnlijk moeten we oorzaak hier zoeken bij een te lage bandentemperatuur. De wagen ligt nu twaalfde, net achter de #94 Peugeot van onder anderen Stoffel Vandoorne.

De komende uren worden nog erg lastig voor de rijders nu de vermoeidheid er steeds meer beging in te kruipen. Over iets minder dan 4 uur weten we wie de nieuwe winnaar is van deze prachtige wedstrijd.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!