24H Le Mans 2024: Toyota snelste tijdens FP4, Peugeot herpakt zich

DoorMatthias Hautekiet

14 juni 2024
#8 Toyota Gazoo Racing (Sébastien Buemi, Brendon Hartley, Ryo Hirakawa) tijdens de vierde vrije training van de 2024 24H Le Mans.

Tijdens de vierde en laatste vrije training van deze 24H Le Mans is het Toyota die de bovenaan de tabellen prijkt. Net zoals tijdens de tweede vrije training is het Ryo Hirakawa die de snelste tijd van 3:29.451 neerzet in de #8 Toyota. 0,076 seconden sneller dan de #50 Ferrari van Antonio Fuoco.

De derde tijd werd genoteerd door Robin Frijns in de #20 BMW. Op vier eindigt de #93 Peugeot met Vergne achter het stuur. Dit is meteen ook het beste resultaat dat de Franse constructeur weet neer te zetten in Le Mans. De top vijf wordt afgerond door de #15 BMW die zaterdag vanaf pole zal vertrekken. Stoffel Vandoorne zet een elfde tijd neer in de #94 Peugeot. De sessie verliep zonder enige incidenten. Al zorgt de regen wel voor een extra uitdaging voor de rijders. Met ook regen voorspelt voor dit weekend, is dit meteen ook een goede oefening voor de race.

Met deze vierde en laatste oefensessie verreden zitten alle voorbereidingen voor de rijders erop. Nu gaat het in een rechte lijn naar de start van de 24 Hours of Le Mans op zaterdag 15 mei klokslag 16 uur.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!