24H Le Mans 2024: Porsche Penske op pole

DoorMatthias Hautekiet

13 juni 2024
6 PORSCHE PENSKE MOTORSPORT van Kévin Estre, André Lotterer en Laurens Vanthoor tijdens de 2024 24H Le Mans.

De #6 Porsche Penske zal de 92ste 24 Hours of Le Mans starten vanaf polepositie. Het is Kévin Estre die de met 3:24.634 de snelste tijd neerzet tijdens de Hyperpole en zo zijn teamgenoten André Lotterer en Laurens Vanthoor de eerste startplaats bezorgt.

Het had niet veel gescheeld of de #3 Cadillac had bovenaan de tabellen geprijkt. Het is Sébastien Bourdais die lang de eerste plaats beet heeft met een mooi 3:24.816. Met nog 8 minuten op de teller wordt de sessie echter stilgelegd. Dries Vanthoor (#15 BMW) wil met een te hoge snelheid Indianapolis ingaan en mist hierdoor de bocht. Onze landgenoot komt in het grind terecht en eindigt met de neus van zijn BMW M Hybrid V8 in de muur. De sessie wordt nog herstart, maar Vanthoor mag geen nieuwe poging meer wagen om de polepositie te bemachtigen. Hij zal starten vanaf de vijftiende stek nadat ook zijn eerder tijd wordt geschrapt.

Bij die herstart gaat eerst Alex Lynn (#2 Cadillac) voorbij de zusterwagen met een verschil van nog geen 4 honderdsten. In de slotfase is het dan uiteindelijk Kévin Estre die daar nog eens 0.148 seconden van aftrekt en zo de #6 Porsche de polepositie bezorgt.

De #12 Jota Porsche komt vandaag niet aan de start nadat hij gisteren in de muur eindigt tijdens de tweede vrije training. Het team is op dit moment de wagen volledig aan het herbouwen. Hiervoor lieten ze zelf een nieuwe monocoque overkomen vanuit hun thuisbasis. De ingenieurs moeten deze klus klaren van normaal drie weken nu klaren in amper 24 uur tijd.

Om 22 uur volgt nog een laatste vrije training. Daarna gaat het in een rechte lijn naar de 92ste 24 Hours of Le mans op zaterdag 15 juni.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!