24H Le Mans 2024: Hirakawa en Toyota snelste tijdens tweede vrije training

DoorMatthias Hautekiet

13 juni 2024
Hypercars tijdens de tweede vrije training van de 2024 24h Le Mans

Ryo Hirakawa heeft tijdens de tweede vrije training van deze editie van de 24 Hours of Le Mans de snelste tijd neergezet. Hiermee redt hij, na een slechte kwalificatie, alsnog de reputatie van de #8 Toyota. Natuurlijk zeggen de kwalificaties maar weinig over de betrouwbaarheid van de wagen. Wel laten ze zien dat Toyota ook in koudere omstandigheden een degelijk pace kan neerzetten.

De #83 AF Corse (Kubica, Shwartzman, Ye), volgt op 0.524 seconden. Terwijl de #6 Porsche (Estre, Lotterer, L. Vanthoor) derde wordt. Peugeot blijft dan weer teleurstellen en draait mee in de achterste regionen van het veld. De sessie werd net zoals de kwalificaties eerder vandaag kort voor het einde rood afgevlagd. Het is Callum Illott die de #12 JOTA Porsche in de muur parkeert bij het buitenkomen van de Esses. Ilott is ongedeerd, maar zijn wagen loopt heel wat schade op aan de voorkant. Gelukkig voor het team begint de eerste sessie morgen pas na de middag.

Ook morgen valt er nog heel wat actie te beleven in Le Mans. Zo krijgen de teams om 15 uur nog een derde vrije training, gevolgd door de Hyperpole om 20 uur. Om 22 uur volgt nog een laatste trainingssessie van één uur waarna het echt uitkijken is naar de 24 uursrace zaterdag.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!