24 Le Mans 2024: Ferrari snelste in derde vrije training

DoorMatthias Hautekiet

13 juni 2024
#50 Ferrari AF Corse (Antonio Fuoco, Miguel Molina, Nicklas Nielsen) tijdens de derde vrije training van de 2024 24H Le Mans.

Tijdens de derde vrije training van deze 2024 24 Hours of Le Mans heeft de #50 Ferrari (Fuoco, Molina, Nielsen) de snelste tijd (3:27.283) neergezet. Het ging er behoorlijk hard aan toe doorheen de straten van Le Mans, waarbij hun snelle ronde pas in de slotfase werd genoteerd.

De tweede tijd van deze sessie gaat naar de #6 Porsche van onder meer Laurens Vanthoor. Zijn broer Dries volgt in de #15 BMW M Team WRT op 4 hondersten achterstand. De #3 Cadillac (Bourdais, van der Zande, Dixon) en de #7 Toyota (Maria lopez, Kobayashi, de Vries) ronden de top vijf af. De #94 Peugeot van Stoffel Vandoorne eindigt als zestiende

Net zoals de eerdere sessies deze week, werd ook vandaag de rode vlag gezwaaid. Zo parkeerde de James Cottingham de #59 McLaren in de bandenmuur bij Tertre Rouges. Ook de #47 Cool Racing LMP2-wagen eindigt in het grind bij het ingaan van Indianapolis.

Om 20 uur vindt nog de Hyperpole plaats die de startvolgorde voor de race van zaterdag zal bepalen. Daarna krijgen de teams nog een laatste oefensessie van 22 uur tot 23 uur.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!