2024 Berlin E-Prix: Wehrlein snelste tijdens laatste vrije training

DoorMatthias Hautekiet

12 mei 2024
Pascal Wehrlein (TAG Heuer Porsche Formula E Team) tijdens de 2024 Berlin E-Prix

Pascal Wehrlein (Porsche) zet tijdens de derde en laatste vrije training van het weekend in Berlijn de snelste tijd neer. Met een tijd van 1:01.922 is dit meteen ook een goede poging voor de kwalificaties straks. Nick Cassidy, de winnaar van de E-Prix van gisteren, eindigt als tweede. Stoffel Vandoorne (DS) zet een derde tijd (1:02.055) neer.

Op plaats vier en vijf vinden we de twee Maserati’s van Jehan Daruvala en Maximilian Günther terug. Mitch Evans (Jaguar) weet een zesde tijd (1:02.081) neer te zetten, gevolgd door Jake Dennis (Andretti) op plaats zeven. Jean-Éric Vergne (DS), António Félix da Costa en Dan Ticktum ronden de top tien af. Wel vonden er enkele incidenten plaats, waarbij meerdere rijders onderzocht worden door de stewards voor het hinderen van een mede-rijder.

Deze laatste oefensessie voordat de tweede Berlin E-Prix van het weekend van start gaat, toont meteen aan dat de rijders het circuit ondertussen kennen. Althans, zo blijkt uit de rondetijden. Bovendien liggen deze ongelofelijk dicht bij elkaar, met alle 22 rijders op minder dan één seconde van elkaar.

Vanaf 10u20 worden de kwalificaties verreden. De race zelf start om 15u03 en is live te volgen via Eurosport en RTBF Auvio.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!